Un fermier din Bihor, condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a fost prins cu o cultură de cannabis în grădină, a fost dat în urmărire generală.

Omul obținuse și fonduri europene în cadrul programului “tânărul fermier“, bani pe care a fost obligat să-i înapoieze când s-a descoperit că el, de fapt, cultiva plante halucinogene.

Bărbatul a fost descoperit de DIICOT, a fost deja condamnat, dar este de negăsit. Acesta a beneficiat, în 2015, de fonduri europene de 40.000 euro pentru a dezvolta o fermă de legume, dar a fost prins după numai doi ani cultivând cannabis în loc de roşii castraveţi sau salată.

Gigi Nicuşor Fuscaş (37 ani) a fost depistat chiar în două rânduri cu droguri în solar, fiind condamnat de Curtea de Apel Oradea, pe 18 februarie 2022, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare. A fost dat şi în urmărire generală deoarece, între timp, s-a făcut nevăzut, potrivit Adevarul.ro.    

Bărbatul este inginer agronom de profesie şi este fiul al unui cunoscut fermier din Bihor. Acuzaţiile au fost formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT)  fiind vorba de deţinere de cannabis, după ce în ferma lui din localitatea bihoreană Ineu, a fost găsită o cultură de cânepă indiană. (sursa)

Articolul precedentOficial: PSD va propune scăderea la jumătate a accizelor la carburanți
Articolul următorȘoferii care fac drifturi pe stradă sau în parcări rămân fără permis. De când intră în vigoare noile reguli