Voldomir Zelenski a fost pe Insula Șerpilor și a înregistrat un discurs video adresat ucrainenilor în cea de-a 500-a zi de război total, transmite Ukrainska Pravda.

„Sunt recunoscător tuturor celor care au luptat aici împotriva ocupanților. Am onorat memoria eroilor care și-au dat viața în această bătălie, una dintre cele mai importante din timpul războiului de amploare. Glorie fiecărui bărbat și fiecărei femei care luptă de dragul securității în Marea noastră Neagră!”, a spus Zelenski.

Kirilor Budanov, șeful Serviciului de Informații al Apărării, și Andrii Iermak, șeful biroului președintelui, au venit pe insulă alături de liderul de la Kiev și de militari.

Rușii au anunțat lasfârștiul lunii iunie 2022 că s-au retras de pe Insula Șerpilor,o poziție strategică din Marea Neagră , ca să „salveze viețile” luptătorilor, dar susțineau că insula rămâne sub controlul lor.

Moscova considera că este „un gest de bunăvoință”. (sursa)

Articolul precedentPartidele populiste din Europa studiază succesul Giorgiei Meloni în Italia și se apropie tot mai mult de putere pe întregul continent
Articolul următorAvocată reţinută pentru că le-a cumpărat arme copiilor. Fiul ei de 10 ani împuşca zilnic păsări