Fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că nu ar fi utile noi restricții Covid-19 acum, dar nu exclude reintroducerea măștii obligatorii în anumite spații publice.

Într-un interviu pentru RFI România, el a declarat că nu crede că ar fi utile acum unele măsuri din partea statului.

În schimb, Tătaru nu exclude reintroducerea măștii obligatorie în spațiile publice închise.

”Câteva țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură” – a spus fostul ministru al Sănătății.

În România, încep să se complice lucrurile, în plan sanitar. Autorităţile anunţă că aproape 15.000 de români au făcut Covid în ultima săptămână, iar numărul infectărilor va fi în creștere, a avertizat chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

De altfel, în Slatina, purtarea măştii de protecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă este deja obligatorie începând de luni, atât pentru personal cât şi pentru pacienţi şi vizitatori, în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Cu tot mai multe îmbolnăviri de COVID, în lume încep să apară recomandări și chiar restricții în destinațiile apreciate vara de români.

În unele țări, turiștii trebuie să poarte iar mască și să respecte distanțarea socială în mijloacele de transport în comun, dar și în spațiile publice aglomerate.

Altele cer la vamă certificat verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test. Așadar, nu porniți la drum, până nu aflati exact ce vă așteaptă. (sursa)

Articolul precedentTopul salariilor din România. Ce categorie câștigă cel mai mult lunar
Articolul următorAurescu și Szijjártó anunță planuri pentru cooperare economică: România importă și din Ungaria mai mult decât exportă