Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit lista finală cu numerotarea şi sediile secţiilor de votare pentru Alegerile locale 2020. Astfel, pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 au fost organizate 18.794 de secţii de votare. La Alegeri locale 2020, cetățenii pot afla secția de vot la care sunt arondați și adresa acestea de pe Registrul Electoral.

Registrul electoral este un sistem informatic național în care se înregistrează permanent datele tuturor cetățenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. De asemenea, Registrul electoral conține și informațiile privind arondarea cetățenilor cu drept de vot la secții de votare, precum și adresele acestora.

Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

La Alegerile locale 2020 puteți afla secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri: 

  • CNP – codul numeric personal
  • Numele de familie
  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Registrul electoral este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și îi include pe toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, obținând astfel dreptul de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea și actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare. (sursa)

Articolul precedentReferendum crucial pentru europeni, în Elveția. Alegătorii decid dacă mai permit cetățenilor din UE să vină să muncească în țara lor
Articolul următorCele șase semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat