De voie, de nevoie, românii îşi redescoperă propria ţară anul acesta. Restricţiile aduse de coronavirus le-au stricat multora planurile de vacanţă peste hotare. Aşa că jumătate dintre ei îşi vor petrece concediul în România. Constanţa, Braşovul şi Cluj-Napoca se anunţă destinaţiile preferate.

  • Hotelierii de la munte promit să nu crească prețurile în perioada următoare.
  • Mulți iubitori de mare își vor petrece vacanța de vară la Constanța.

După un început de sezon dezastruos, litoralul românesc are şanse să recupereze din pierderi. De teama noului coronavirus şi limitaţi de restricţii, oamenii încep să descopere avantajele unei vacanţe în ţară. Iar Constanţa se numără printre destinaţiile preferate de la noi, arată un studiu turistic.

Un bărbat susține că “ne iubim țara, nu trebuie să zburăm cu avionul și copiilor noștri le place foarte mult la mare“, în timp ce o femeie spune că “anul acesta am vrut să venim în țară la noi. A fost mai sigur“.

Anul acesta, jumătate dintre români vor petrece vacanţa de vară în ţară, arată acelaşi studiu. Şi doar 15% vor călători peste hotare. România aşteaptă mai mult ca niciodată să fie redescoperită. De la un capăt la altul şi de la mare până la munte.

Dacă vorbim de vacanțe vara, atunci cu siguranță gândul celor mai mulți dintre turiști se îndreaptă către litoral. Aici se pot relaxa dar, în același timp, se pot bucura de briza mării. Însă cu siguranță mulți dintre noi ne dorim și o gură de aer proaspăt de la munte.

De exemplu, Poiana Brașov devine tot mai atractivă de la an la an și, dincolo de faptul că este iubită de cei care fac sporturi de iarnă, stațiunea e vizitată și în restul anului de mii de turiști.

Braşovul se situează pe locul doi în clasamentul celor mai căutate destinaţii de vacanţă de la noi din ţară. Iar anul acesta, hotelierii promit să nu scumpească vacanţele. De exemplu, cinci nopți de cazare pentru o familie cu doi copii, cu masă și toate serviciile incluse, costă între 1.600 şi 1.800 lei.

La aproape 300 de kilometri distanţă, un alt oraş se pregăteşte de turişti, dar fără celebrele festivaluri Electric Castle şi Untold.

Anul trecut, în hotelurile din Cluj au fost cazați aproape 700.000 de turiști, mare parte dintre ei practicând turismul de festival. Cum vara aceasta marile evenimente au fost anulate, hotelierii estimează că numărul persoanelor cazate nu va ajunge nici măcar la jumătatea celui din 2019.

Anul trecut, 1,1 milioane de români şi-au petrecut vacanţa de vară pe litoral şi aproape 600.000 la munte, în Prahova şi Braşov, potrivit datelor statisticlor oficiale. (sursa)

Articolul precedentFlorin Cîțu a desființat o comisie pentru a-și ajuta familia în procesul cu o miză de zeci de hectare de teren în stațiunea Voineasa
Articolul următorCandidatul PNL, Nicu Marcu, a fost votat de 340 de parlamentari în funcția de șef al ASF. Va avea un salariu lunar de 15.000 de euro