Comandantul Raed Arafat a făcut o serie de declarații halucinante referitoare la Ordinul prin care a suspendat internările în spitale pentru intervenții chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigații care nu reprezintă urgențe – scrie printreranduri.net.

E un ordin despre care ni s-a spus că nu trebuie publicat în Monitorul Oficial.”
Oare cine i-a putut spune o așa inepție? Cum adică Ordinul nu trebuie adus la cunoștința „beneficiarilor”? Cine și de ce a luat decizia că acest ordin trebuie ținut la secret? Această lipsă de transparență este dubioasă în condițiile în care fundamentarea actului este găunoasă. O spune chiar Avocatul Poporului care s-a autosesizat din oficiu.

Îmi pare rău că ordinul din medicina de dezastre nu e în concordanță cu Constituția României.”
Într-un stat de drept, părerile de rău nu țin loc de legalitate. Iar medicina de „urgență” nu poate funcționa în afara cadrului legal și a Constituției, oricât de șmecher s-ar crede comandantul. Ce urmărește, de fapt, Arafat printr-o astfel de șmecherie? Un lucru evident: să se sustragă oricărui control în perioada cât e în vigoare Ordinul. Cam cum a făcut toată pandemia…

E dreptul oricăruia să se îndrepte în justiție, vom explica acolo ce am făcut.”
Arafat refuză să îndrepte eroarea, chiar dacă asta înseamnă încălcarea drepturilor pacienților în formă continuată. În loc de spital, Arafat îi trimite pe pacienți prin tribunale. Să își caute dreptatea fiecare pe unde poate, dacă acces la sistemul de sănătate nu mai au… Problema oamenilor este că, așa cum au arătat juriștii, până li se dă dreptate, va fi mult prea târziu. Și degeaba.

Această atitudine sfidătoare și total lipsită de empatie a lui Arafat arată exact de ce oamenii și-au pierdut încrederea în „autorități”. În loc să comunice și să acționeze sincer și corect, mai ales în condițiile actuale de criză, „comandantul” acțiunii preferă o abordare în forță. Arafat uită însă un lucru esențial: o fi el mare comandant, însă nu este șeful niciunui pacient, din contră, în calitate de funcționar al statului român, menirea lui este să îi slujească pe oameni. Mai mult, chiar și Arafat trebuie să respecte legile. Chiar dacă sunt legile unui stat eșuat…

Nu poți pretinde că vrei să faci bine oamenilor încălcând legea.
În numele luptei contra virusului, lui Arafat i s-au iertat multe. Multe măsuri absurde, discriminatorii și ilegale. Întrebarea care e pe buzele tuturor: dar până când? (printreranduri.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.