Încrederea se câștigă greu, dar se pierde foarte ușor – scrie printreranduri.net. În România, oamenii nu au încredere în Guvern și „autorități”, iar respectul pentru aceștia este unul pur de formă. Sentimentul este însă reciproc. Nici „autoritățile” nu au încredere în oameni, iar respectul lor față de popor este sublim, însă lipsește cu desăvârșire.

Tocmai de aceea, Iohannis, Cîțu, Arafat, Gheorghiță și ceilalți șefi ai „autorităților” au mers pe o campanie de vaccinare și, în general, pe un management al crizei sanitare în forță. Și-au impus „autoritatea”, o abordare care a redus foarte mult liberul arbitru al oamenilor. Ori, atunci când îi reduci liberul arbitru, „reacția omului este de a se opune, chiar dacă ceea ce vrei să îl dai este în beneficiul lui. Este ceea ce psihologii numesc reactanță psihologă„, a explicat profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Iar atitudinea „autorităților” a născut o reactanță psihologică masivă în populația din România.

Eșecul campaniei de vaccinare este reacția românilor la încercarea lui Iohannis, Cîțu, Arafat și Gheorghiță de a le face bine cu forța. Mai ales că aceștia au fost suficient de inepți și de aroganți în comunicare, iar logica (sau lipsa de logică) măsurilor luate a depășit cu mult nivelul de înțelegere al plebei. Astfel, au eșuat relativ repede. Au încercat să-și impună „viziunea” de pe o poziție de superioritate, fără să asculte însă părerea supușilor. Supușii nu s-au revoltat (cum am văzut în alte țări mai civilizate), dar nici nu s-au vaccinat. S-au făcut că ascultă, dar de făcut au făcut tot cum au vrut ei.

Uite așa am ajuns să avem niște conducători care se cred frumoși, educați, luminați și deștepți, dar care din păcate, nu sunt nici ascultați și nici urmați de poporul nerecunoscător, mai ales de analfabeții funcționali. Pentru că poporul îi vede așa cum sunt în realitate, nu așa cum vor ei să pară. Iar realitatea ne arată că „împăratul e gol”, iar conducătorii nu sunt cu nimic mai buni decât poporul… (printreranduri.net)

Articolul precedentNepoata penelistului Ion Ștefan “Grindă”, consilier la Ministerul Dezvoltării
Articolul următorCineva să-i spună lui Arafat că trebuie să respecte legea!