agro-tv.ro: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, un proiect de ORDIN privind modificarea și completarea Anexei nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, al viceprim-ministrului, ministrului  dezvoltării regionale și administrației publice, al ministrului apărării naționale și al viceprim-ministrului, ministrul culturii nr. 719/740/M.57/2333/2014 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea titlului I din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului.

Noul act normativ ce va reglementa vânzarea terenurilor agricole a fost întocmit în baza unui referat al Direcției Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar (DIFFF) din cadrul MADR și vizează aspecte privind definirea preemptorilor de rang I și II, mărimea suprafețelor terenurilor ce fac obiectul vânzării, documente necesare, precum și termene și proceduri ce trebuie respectate în cadrul procesului de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole.

Prevederile noului act normativ referitor la vânzarea terenurilor agricole pot fi consultate pe site-ul MADR, accesând următorul link: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail: secretariat.difff@madr.ro. (Ciprian Voinea)

Articolul precedentHarta izvoarelor de ape minerale din România. Unde începe drumul brandurilor Borsec, AQUA Carpatica, Dorna sau Bucovina. Apa minerală este a statului, iar companiile plătesc o redevenţă
Articolul următorEstimarea privind recolta de porumb în UE, diminuată cu 10% din cauza randamentului mic în România, Franța, Bulgaria și Ungaria