Bolojan încearcă să transforme PSD Bihor într-o anexă a PNL. Se pare că și-a găsit oameni

Este cunoscut faptul că Ilie Bolojan nu suportă să fie criticat, cititorul auto-declarat al nebunului de Bloomberg – de unde spune că a învățat la ce distanță se plantează copacii dar și becurile pentru iluminat public – fiind convins că singurele idei bune pe lumea asta îi aparțin în exclusivitate. De aceea îi place, și investește masiv în asta, nu doar să nu fie contrazis ci, mai mult, să fie lăudat. În hiperbole, dacă se poate. Și, veți vedea, se poate.

Prin urmare, Ilie Bolojan nu are cum să aprecieze opoziția de niciun fel, adică, cum ar veni, democrația, și pare să facă tot ce poate pentru a o anula. A încercat la referendumul ratat de unire forțată a Oradiei cu comuna Sânmartin, când o parte dintre foștii sau actualii pesediști i s-au alăturat, dar nu prea i-a ieșit. A încercat, cu mai mult succes, în Consiliul Județean, prin trădarea a doi foști consilieri pesediști care au votat alături de el  pentru exproprierile de la Cheriu. Acum, spun unele surse, ar încerca iar. La un alt nivel.

Bolojan și-ar dori, nici mai mult nici mai puțin, decât să transforme PSD Bihor într-o anexă subordonată PNL și, prin urmare, anihilarea singurei opoziții democratice reale cu care se mai confruntă. Iar pentru asta, cum s-ar spune în Bihor, și-a băgat om…

Eroul Călărașilor…

Nu de mult, presa, inclusiv cea din București, titra cu litere de o șchioapă despre faptul că PSD Bihor ar pregăti alternativa la Ilie Bolojan!… Alternativa, așa cum era ea prezentată, era nimeni altul decât Adrian Madar, purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, liderul consilierilor locali ai PSD în Oradea și fost secretar general adjunct al Guvernului. Cu susținere la… Călărași!

Un ziar de prin zona respectivă îl descrie în 2019 pe Madar – făcându-l invidios pe Ilie Bolojan – astfel:

’’Adrian Madar este din Aleșd/Oradea. Prieten al călărășenilor, acesta este aproape de toate proiectele de dezvoltare ale ale județului nostru, fiind promovat ieri, nu întâmplător, ca secretar general adjunct al Guvernului. De numele său se leagă toate proiectele de infrastructură și dezvoltare, iar pentru succesul obținut în dezvoltarea localităților din județul Călărași merită toată stima și respectul nostru. Fie că vorbim de asfaltarea localităților, de construirea de spitale, școli, cămine culturale sau alte obiective, Madar a fost mai aproape de noi decât un călărășean adevărat. L-am găsit la construirea digului din comuna Borcea, dar și la proiectul de promenadă sau port turistic. Este acolo în spatele celor care discută proiectele, convingând că pentru noi, pentru călărășeni, trebuie acordați bani pentru dezvoltare așa cum și pentru alte județe se alocă. Felicitări, domnule secretar general adjunct!’’

Așadar, actualul consilier local din Oradea a făcut pentru Călărași, conform celor de mai sus, mai multe decât ar putea visa Ilie Bolojan într-o viață aici, în Bihor!… În mod ciudat, consilierul local Madar este, la Oradea, mult în spatele rezultatelor remarcabile care, se pare, au dus județul Călărași pe noi culmi… Trebuie să recunoaștem, este pierderea noastră, pentru că iată, odată transferul realizat, jucătorul nu mai confirmă. Păcat. Madar a ratat ocazia să facă din Bihor un adevărat Călărași.

În trecere fie spus, se aude că persoana din Călărași care l-a promovat pe Madar la București era, în 2019, președinte interimar al organizației PSD Călărași. Interesant, însă, din 2020 persoana respectivă a devenit membru PNL…

Și totuși, cu ceva se poate mândri pesedistul Adrian Madar și în Bihor.

Om de stat veritabil

’’Ca orădean, aș vrea să văd un bihorean acolo, sus, iar dl. Bolojan este un om de stat veritabil.’’ Cuvintele îi aparțin lui Adrian Madar, într-o postare pe Facebook din ianuarie 2022 și au ridicat multe semne de întrebare printre pesediști la acea vreme, dar și de atunci încoace.

În bunul stil învățat, probabil, la Călărași, Adrian Madar plusează, hiperbolizează și, desigur, vede valoarea acolo unde aceasta se află și unde nici măcar peneliștii de la Centru, de atâția ani, nu au reușit să o vadă.

Pentru că, să nu uităm, Ilie Bolojan a deținut funcții de conducere în PNL la nivel național, ca secretar general al partidului, de unde, ca un mare cititor de Bloomberg și organizator de campanii ce este, a fost mazilit pentru rezultatele slabe de la alegerile parlamentare din 2016! În prezent, știm că baronul de la CJ Bihor nu se bucură de o susținere largă în partid, nefiind agreat nici de Klaus Iohannis, pe a cărui opinie se bazează liberalii în mișcările lor politice. Domnul Madar a văzut însă ceea ce nici peneliștii nu au fost în stare: un om de stat veritabil. Probabil, de stat prin Bihor. 

Dacă te laudă lăudătorii lui Bolojan…

Însă ceea ce atras și mai multe semne de întrebare din partea colegilor de partid este schimbarea de discurs a unui ziar local – pro-Bolojan și cu multe contracte pe bani publici – la adresa lui Madar care, din politruc, mai deunăzi, este prezentat acum ca o victimă a unor jocuri de putere. Culmea, jocuri de putere pe care, alături de singurul său susținător, primarul din Sânmartin, le-a declanșat.

Pesediștii bihoreni au aflat recent, conform surselor noastre, faptul că Adrian Madar se află în campanie electorală pentru niște alegeri care, deocamdată, nu au loc. Se agită, merge, vine, ține discursuri fluviu, face presiuni asupra primarilor social democrați, țese intrigi, promite funcții, face liste de parlamentari… Tot tacâmul.

Și mai face ceva. Ține conferințe de presă unde, sub pretextul opoziției constructive, adică a celei supuse PNL, laudă deșănțat – conform unui membru PSD – administrația PNL, prefăcându-se că o critică. Încă un fapt observat de anumiți membri PSD este acela că atunci când se referă la administrația locală, din care nu face parte, consilierul PSD folosește cuvântul noi. ‘’Care noi – se întreabă pesediștii – pentru că noi nu suntem la putere nici în Oradea și nici în Bihor. O fi Madar?…’’ Ce mai, alternativă reală!…

Probleme de familie

Ce nu face însă pesedistul Adrian Madar, conform colegilor săi, este muncă de partid, motiv pentru care, în această lună, a fost degradat de organizația PSD Oradea. Cauza? Dintre toți responsabilii zonali ai PSD în Oradea, Adrian Madar este SINGURUL care, deși i s-au dat mai multe șanse, nu a prezentat nicio activitate dintre cele cerute.

Contactat de BihorNews.ro legat de acest subiect, președintele PSD Oradea, senatorul Florian Bodog a declarat: ‘’E o problema interna a PSD Oradea pe care eu nu o discut cu presa. Tot ce a fost de spus s-a spus în ședință. Adrian Madar a fost invitat și el, dar înțeleg că avea o problemă personală, de familie, mai importantă, pe care încerca să o rezolve la București. Tot ce am de spus este că fiecare responsabil de zonă al PSD a primit sarcina de a lua măsuri de reorganizare și revitalizare a zonei de care răspunde. Adrian Madar este singurul care, deși i s-au dat mai multe ocazii, nu a făcut nimic’’, a mai spus Florian Bodog.

Al cui este?

Până una alta, cu toate cele de mai sus puse cap la cap, cu toate nedumeririle și nemulțumirile iscate între colegii de partid prin lipsa vizibilă de apetit pentru a face opoziție reală, consilierul local cu ambiții de președinte de partid va trebui să le răspundă pesediștilor bihoreni la o simplă întrebare: al cui și de partea cui este în politică? – așa cum se întreba și una dintre sursele citate de BihorNews.ro.

Din ce vedem, din ce ni s-a relatat, Adrian Madar este al Călărașilor, fără discuție și este un admirator febril al lui Ilie Bolojan, fără tăgadă. Mai rămâne de văzut ce legături mai are sau va mai avea cu pesediștii, pentru că, deși se aude că împarte deja funcții politice în partid, tocmai pentru respectivul partid, cel puțin în Oradea și în Bihor, colegii săi spun că nu a făcut nimic. (A.O.)

Articolul precedentDrepturi suplimentare pentru salariați
Articolul următorVineri, în timp ce se desfășura Festifall-ul, a fost agitație mare pe SEAP. APTOR a făcut mai multe achiziții directe pentru servicii si produse necesare evenimentului care tocmai avea loc!