Noi restricţii au fost aprobate, sâmbătă, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

“HG de modificare a hotărârii de prelungire a stării de alertă, aprobată azi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau dacă au trecut 10 zile de la schema de vaccinare”, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Nevaccinaţii nu vor avea acces la nunţi şi botezuri.

Magazinele şi mallurile, deschise până la ora 22.

E vorba de restricţii mai dure pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai putea ieşi pe stradă pe timpul nopţii şi nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante, cafenele.

De asemenea, în localităţile unde rata de infectare este de peste şase la mie, masca de protecţie se va purta pe stradă.

Vineri, CMBSU a decis noi restricții, după ce rata de incidență a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori.

Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe week-end, măsură de la care ar fi exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și interzicerea concertelor.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Bilanț COVID-19 din 2 octombrie 2021, în România. Record absolut de infectări de la începutul pandemiei

Bilanț COVID-19 din 2 octombrie 2021, în România. Cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19 din pandemie este anunțat sâmbătă, pentru ultimele 24 de ore. Numărul noilor contaminări depășește 12.500.

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.257.145 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 37.394 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit.

Incidență record în București: S-a depășit rata de 8 la mie

Rata de infectare cu coronavirus a crescut la București și depășește, astăzi, 8 la mie. 

Mai exact, incidența în Capitală a ajuns la 8,28.

Vineri, CMBSU a decis noi restricții, după ce rata de incidență a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori. (sursa)

Articolul precedentCîmpeanu: A fost semnat ordinul comun Educaţie – Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în unităţile şcolare
Articolul următorIoan Mang: M-am bucurat să văd că Bolojan îmi preia și ideile de proiecte! Mai am și alte propuneri care ar face bine bihorenilor