Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că jumătate din cele 53 de instituții coordonate de Ministerul Transporturilor vor dispărea. Unele dintre ele, precum spitalele din subordinea ministerului, vor fi transferate la alte instituții, a mai spus el.

Grindeanu a explicat într-o declarație de presă că spitalele vor fi transferate fie la Ministerul Sănătății, fie la autoritățile locale, fie către universitățile de medicină.

În ceea ce privește comasările, el a dat exemplul instituțiilor control sau certificări din domeniile naval și feroviar, spunând că ”trebuie să fie una singură”.

”O să aud din partea multora că nu respectăm diverse directive europene. Ba le respectăm. O să respectăm întocmai cadrul normativ. Ținta e ca jumătate din aceste instituții să fie comasate sau transferate, cum e cazul spitalelor”, a spus Grindeanu.

Reamintim că legea privind măsurile fiscal-bugetare, ce are ca scop reducerea deficitului bugetar, prevede și dispariția unor instituții de stat prin comasare.

Comasarea unor instituții nu duce neapărat la concedieri, dar un rezultat vizat este scăderea numărului de funcții de conducere. (sursa)

Articolul precedentDe miercuri se limitează plata cash la comercianți. Care este valoarea maximă admisă
Articolul următorBarometrul de Consum Cultural – Organizaţiile de presă se confruntă cu un deficit foarte mare de încredere. Consumul de muzică a crescut la 96% în 2022, faţă de 85% în 2019, la fel şi utilizarea internetului / 56% dintre respondenţi au citit cărţi tipărite şi 28% în format electronic