Senatul are inscrisa pe ordinea de zi a plenului de miercuri initiativa cetateneasca “Fara penali in functii publice”, sub rezerva primirii raportului pe acest proiect, conform site-ului institutiei. Anterior, la ora 9.00 este programata o sedinta a Comiterului liderilor grupurilor parlamentare.

Cazanciuc: PNL a absentat, probabil pentru a-si proteja penalii aflati pe listele parlamentare. USR si-a boicotat pur si simplu propria initiativa.

Presedintele Senatului Robert Cazanciuc a precizat ca toti parlamentarii PSD au fost prezenti in sala de plen, in afara de putin colegi care nu au putut participa din motive medicale. El a mai spus ca PNL a lipsit de la sedinta “probabil pentru a-si proteja penalii aflati pe listele parlamentare”, iar USR si-a boicotat pur si simplu propria initiativa “Fara penali in functii publice”.

“Ce era de demonstrat s-a demonstrat. Singurul grup parlamentar prezent astazi a fost grupul PSD. Toate celelalte grupuri parlamentare au absentat. Aveam o lege importanta pe ordinea de zi – Fara penali in functii publice. Am declarat ca sustinem aceasta lege si toti senatorii PSD au prezenti astazi in plenul Senatului. PNL a absentat, probabil pentru a-si proteja penalii aflati pe listele parlamentare. USR si-a boicotat pur si simplu propria initiativa. 58 de senatori au semnat astazi lista de prezenta. Au lipsit cativa colegi de la PSD bolnavi. Toti colegii care au absentat astazi, au absentat din motive medicale. Eu cred ca adevarat miza e ca alesii poporului sa vina sa lucreze, nu sa absenteze, nu sa chiuleasca. Mi se pare minima moralia sa vina senatorii sa lucreze in plenul Senatului. Au ales sa absenteze, cum fac de 3 saptamani”, a explicat Robert Cazanciuc, dupa sedinta Senatului la care nu a fost intrunit cvorumul de prezenta necesar desfasurarii plenului.

citiți materialul compet pe ziare.com

Articolul precedentIoan Mang (PSD): Trebuie să rămânem uniți și solidari ca nație, în jurul unui bine comun.
Articolul următorIohannis recunoaște eșecul TOTAL al guvernului PNL! Convoacă el prefecții.