Toate lacasurile de cult ortodoxe vor oficia, marti, slujbe de pomenire a erolilor Revolutiei din 1989, la implinirea a 31 de ani de la eveniment.

“In ziua de marti, 22 decembrie, dupa terminarea Sfintei Liturghii, la Catedrala patriarhala va fi oficiata o slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit in decembrie 1989 pentru libertatea, credinta si demnitatea poporului roman. Aceasta slujba de pomenire va fi savarsita in toate bisericile si manastirile din cadrul Patriarhiei Romane unde se va sluji Sfanta Liturghie”, a transmis Patriarhia Romana.

Ce s-a intamplat pe 22 decembrie 1989

Ziua de 22 decembrie 1989 ramane in istorie ca ziua Revolutiei Romane din 1989. A fost ziua in care familia Ceausescu a fugit cu un elicopter,iar la ordinul generalului Victor Stanculescu, proaspat numit in locul lui Milea, Armata Romana inceteaza sa traga in revolutionari si se alatura multimii. (ziare.com)

Articolul precedentInterpol avertizeaza ca depozitele in care sunt tinute vaccinurile anti-COVID risca sa devina tinte ale hotilor
Articolul următorExperții americani nu sunt convinși că tulpina de COVID din Marea Britanie este mai contagioasă: „Nicio dovadă”