Cuptorul cu microunde lăsat în priză are un consum de energie. Specialiștii recomandă să scoatem din priză aparatul când nu-l folosim, pentru a economisi energie electrică.

Dacă lăsați un cuptor cu microunde conectat la priză, acesta va consuma energie electrică chiar și atunci când nu este folosit. Cantitatea de energie care se irosește este relativ mică, dar dacă nu intenționați să folosiți cuptorul cu microunde, ar fi bine totuși să-l scoateți din priză, potrivit techpenny.com.

Dacă vă gândiți că un cuptor cu microunde consumă energie doar atunci când vă decideți să dezghețați peștele congelat sau să reîncălziți felia de pizza rece, să știți că acesta consumă până la 7 wați de energie și când este în standby, din cauza afișajului digital care arată ora și a interfaței unde sunt așteptate comenzile.

Dacă doriți să economisiți costurile cu energia, ar fi bine să luați în considerare posibilitatea de a deconecta cuptorul cu microunde atunci când considerați că nu este necesar să îl aveți în standby.

În medie în România un cuptor cu microunde care stă în priză fără să fie pus în funcțiune consumă energie care valorează aproape un leu pe lună, deci pe an, aproape 12 lei se duc pe cuptorul care nu este deconectat de la energia electrică.

38.4 w/zi x 30 de zile = 1.152 w/lună = 1.15 kw/lună.

1.15 kw/lună x 0,76 lei = 0.87 lei / lună, potrivit Antena 3.

Există un mic risc ca un cuptor cu microunde vechi sau deteriorat să producă un scurtcircuit și să provoace un incendiu electric. Înlocuirea cuptoarelor cu microunde cu o vechime mai mare de 10 ani și îngrijirea corectă a acestora sunt factori de siguranță mult mai importanți decât deconectarea. (sursa)

Articolul precedentNoi reguli în sensul giratoriu. Cine și cum trebuie să acorde prioritate
Articolul următorRomânii care mai au doar două luni să își pună repartitoare de căldură sau contoare. Amenzi mari pentru cei care nu o fac