Klaus Iohannis preia de facto conducerea Guvernului, ceea ce echivalează explicit cu recunoașterea eșecului guvernului penelist de gestionare a țării și a pandemiei. Vestea rea pentru TOȚI românii este că Iohannis e tot unul dintre peneliști, cu NIMIC mai breaz!

Președintele Klaus Iohannis face mișcări prin intermediul cărora preia de facto conducerea Guvernului. Pentru că Ludovic Orban și miniștrii sunt în campanie electorală și pentru că în această perioadă trebuie anunțate inclusiv măsuri nepopulare, Klaus Iohannis își asumă răspunderea.

După ce a prezidat ședința de Guvern în cadrul căreia s-au anunțat măsurile restrictive, iar România a intrat într-o stare de urgență ceva mai blândă, acum președintele Klaus Iohannis face videconferință cu prefecții din toate județele.

Teoretic, prefecții sunt în subordinea Guvernului și sunt reprezentanții puterii executive în teritoriu. Practic, prin această decizie, Ludovic Orban i-a cedat total controlul lui Klaus Iohannis și l-a înscăunat oficial ”președinte-premier”.

În această perioadă, mulți liberali își aduc aminte de avertismentul lansat de Klaus Iohannis, într-o ședință de partid cu liderii PNL, atunci când le-a spus că în al doilea mandat ”nu vă mai las de capul vostru”.

Anunțul oficial privitor la videoconferința organizată de Klaus Iohannis cu prefecții:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 12 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o videoconferință cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, alături de Prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.”. (sursa)

Articolul precedentSenatul nu a întrunit cvorumul necesar de ședința pentru votarea inițiativei “Fără penali în funcții publice”. USR și PNL au boicotat ședința
Articolul următorPeneliștii cu probleme penale, candidați la parlamentare. Cu ce dosare “se laudă”: înșelăciune, trafic de influență sau aderare la grup infracțional organizat