Autoritățile române au decis să continue campania de vaccinare cu serul AstraZeneca, în urma unei ședințe a Comitetului de Vaccinare, care a avut loc luni seară. Anunțul a fost făcut după ce mai multe țări din UE, printre care Germania și Franța, au oprit complet imunizarea cu acest ser.

Reprezentanții mai multor instituții implicate în campania de vaccinare „au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19 autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

Oficialii români susțin că decizia a fost luată după ce au analizat rapoartele de reacții adverse înregistrate în România, dar și argumentele și evenimentele invocate de celelalte țări.

CNCAV invocă și anunțul Agenției Europeane a Medicamentului (EMA), care recomandă continuarea vaccinării, subliniind că beneficiile vaccinării în prevenirea formelor grave de COVID-19 și deces depășesc riscul apariției de reacții adverse.

Informarea Comitetului de Vaccinare vine după ce mai multe țări din UE, printre care Germania, Franța, Spania și Italia, au decis luni să suspende complet vaccinarea cu AstraZeneca, ca măsură de precauție, după ce în Germania și în restul Europei au apărut mai multe cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat cheaguri de sânge.

După cascada de anunțuri de suspendare din UE, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis că va organiza, joi, „o ședință extraordinară”, în care va analiza situația.

Citeşte întreaga ştire: România continuă campania de vaccinare cu AstraZeneca, anunță Comitetul de Vaccinare

Articolul precedentSenatul votează azi moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui
Articolul următorATENȚIE – Declarația pe proprie răspundere s-a schimbat! Modelul nou al documentului