România a inclus în compoziția guvernului PSD-PNL-UDMR o singură femeie din 20 de miniștri, în timp ce Republica Islamică Pakistan are 4 femei din 31 de miniștri, iar Sultanatul Islamic Oman are în Cabinet 3 femei din 26 de miniștri. 

O singură femeie și 21 de bărbați sunt în noul guvern al României, socotindu-l și pe prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă. Conform unei documentări Libertatea, în acest moment suntem:

Sub toate țările UE ca reprezentare a femeilor în conducerea executivă a statului. Doar Ungaria mai are o singură femeie în Cabinet.

Inferiori ca diversitate față de țări declarate oficial drept state islamice, Pakistan și Oman, care au mai multe femei decât noi în Cabinet.

Mult sub guvernele unor țări din Asia și Africa, precum Indonezia, țara cu cea mai numeroasă populație musulmană a lumii, care are 6 femei din 31 de miniștri sau Tunisia, cu 10 femei din 25 de portofolii.

Suntem la egalitate, în disprețul față de femeile în pozițiile de conducere, cu guvernul din Irak, care are și el o singură femeie, dar din 15 ministere, nu din 20, ca la noi.

Citeşte întreaga ştire: Guvernul Ciucă – cel mai misogin din UE și cu mai puține femei ministru decât state islamice precum Pakistan și Oman

Articolul precedentAnaliză îngrijorătoare în Bloomberg: Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai puțin sau chiar să se pregătească pentru blackout
Articolul următorCum sunt manipulate de autorități datele pandemiei. Octavian Jurma: „Ce se întâmplă acum în România este o formă de Darwinsim social”