Partidul populist aflat la putere în Polonia este pe cale să piardă majoritatea parlamentară, în ciuda faptului că a obținut cea mai mare parte a voturilor în cadrul alegerilor de duminică, potrivit unui sondaj făcut la ieșirea de la urne.

PiS a câștigat alegerile parlamentare din Polonia cu 36,8%, dar nu va putea forma un guvern, potrivit exit-poll-urilor, ceea ce ridică posibilitatea ca opoziția liberală să încerce să formeze o coaliție de guvernare. informează Reuters.

Prezența la vot la alegerile din Polonia a fost probabil cea mai mare de la căderea comunismului în 1989, a declarat duminică șeful comisiei electorale, Sylwester Marciniak , după ce un sondaj la ieșirea de la urne a estimat-o la 72,9%.

Sondajul Ipsos la ieșirea de la urne a acordat partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS) 36,8% din voturi, ceea ce s-ar traduce prin 200 de parlamentari în parlamentul cu 460 de locuri.

Cea mai mare grupare de opoziție, Coaliția civică liberală (KO), ar urma să obțină 31,6% din voturi, ceea ce i-ar conferi 163 de locuri.

Coaliția de centru-dreapta A Treia Cale și Noua Stângă, care ar putea intra într-o coaliție cu KO, au obținut cu 13% și, respectiv, 8,6%, potrivit sondajului.

Nu este clar dacă rezultatul alegerilor de duminică din Polonia va duce la un nou mandat pentru naționaliștii aflați la putere, Lege și Justiție (PiS), a declarat liderul partidului Jaroslaw Kaczynski. (sursa)

Articolul precedentBNR lansează o monedă din argint cu putere circulatorie! (FOTO)
Articolul următorCine cheltuie mai mult de 5.000 de lei PE ZI cash? E o sumă mai mare decât salariul mediu lunar! Ideea lui Simion (AUR), copiată de la Nehammer!