În intervenția din această seară, Klaus Iohannis a anunțat, în ritmul caracteristic, că generalul Ciucă, desemnat chiar de el, a renunțat la mandat, adică a fugit de votul Parlamentului, pentru că nu avea o majoritate în legislativ. Deși acest lucru era clar chiar de la desemnare. Așa cum, clar era și la desemnarea lui Cioloș.

Acum, după două ratări, Iohannis declară că nu va mai convoca partidele la consultări până când unul dintre acestea, care dorește să propună un premier, nu va crea și o majoritate în Parlament. Adică, EXACT așa cum trebuia să facă încă de acum câteva săptămâni.

Astfel, pe românește, deocamdată rămânem cu Cîțu. Asta cu atât mai mult cu cât, se pare, Iohannis și-a violat din nou atribuțiile constituționale și le-ar fi cerut peneliștilor să nu negocieze decât cu funcția de prim ministru din partea lor. Ceea ce, automat, îi îndreaptă către USR, dat fiind că PSD a declarat că nu acceptă guvernarea fără funcția de premier.

În concluzie, rămânem, deocamdată cel puțin, cu Cîțu.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat joi, la Digi24, că PNL trebuie să aleagă și că USR va intra la negocieri doar după ce liberalii vor spune foarte clar că vor refacerea coaliției. Întrebat dacă ar accepta o variantă cu Florin Cîțu premier, Cioloș a răspuns: “Asta e o glumă. Să încheiem acest subiect”.

Articolul precedentUPDATE. Peneliștii au intrat pe ușa din dos la negocierile cu PSD. Ce a declarat Cîțu la ieșire
Articolul următor#WOW! Ratele românilor explodează. Indicele Robor a atins o valoare record