Un ordin al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii vine în sprijinul șoferilor români, iar asta se va întâmpla începând cu data de 16 noiembrie, anul acesta.

Mai exact, este vorba despre o modalitatea nouă de plată a taxei de pod, dar și a rovinietei care te va ajuta să economisești mai mult timp, de-acum încolo. Și cum timpul a devenit, în ultima perioadă, unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le poate primi omul, vestea nu are cum să fie una altfel decât bună.

De acum încolo, vei putea să plătești atât taxa de pod, cât și rovinieta prin platforma Ghiseul.ro. Măsura vine în sprijinul tuturor șoferilor români, întrucât facilitează procesul de plată, astfel că nu mai pierzi timp prin benzinării pentru a face asta, mai ales dacă te grăbești.

În plus, o astfel de metodă ar reduce numărul de amenzi încasate pentru neplata taxelor menționate mai devreme.

Aceasta va intra în uz în data de 16 noiembrie. Totuși, până atunci, vei putea folosi, în continuare, metoda plății la benzinărie sau alte puncte de taxare sau prin SMS.

Întorcându-ne la dispoziția menită să te ajute, imediat după ce vei plăti taxa prin Ghiseul.ro, vei primi un e-mail în care vei avea atașate documentele doveditoare, în cazul în care ești oprit de Poliția Rutieră.

Reamintim că, începând cu mijlocul lunii august, amenzile pentru neplata rovinietei s-au majorat, după cum urmează: pentru cei ce circulă pe drumurile publice fără rovinietă pot ajunge, în cazul autoturismelor, în situația în care să scoată din buzunar 550 de lei, în timp ce amenzile pentru neplata taxei de pod ajung la 260 de lei.

Cu toate că taxa de pod poate fi plătită și după aceea, rovinieta trebuie achitată înainte de efectuarea călătoriei și este foarte important să reții acest aspect care te-ar putea scuti de neplăceri. (playtech.ro)

Articolul precedentLegături ascunse între Olanda și Rusia: Cum colaborează guvernul lui Rutte cu Putin, în ciuda sancțiunilor
Articolul următorBravul general penelist face pe el! Ce le-a spus Ciucă europarlamentarilor români la Bruxelles despre Schengen: ”Să nu fim vocali împotriva Olandei / Să nu le zicem nimic, așa e bine.” Aurescu le găsește scuze olandezilor împotriva României!