Florian Bodog, senator PSD Bihor: Ani de zile, forțe politice interne iresponsabile, de ”dreapta”, mereu de ”dreapta”, au făcut tot ce au putut pentru a împinge cât mai mulți români să-și părăsească țara, descriind în permanență, zi de zi, pe toate canalele disponibile, o situație dramatică, finală, în care, ne aducem aminte formularea, ultimul plecat trebuia să închidă ușa și să stingă lumina…

Asta, în ciuda faptului că evoluția reală a României în ultimele decenii a fost constant pozitivă, românii, prin munca lor, obținând creștere economică și un PIB care deja concurează sau depășește țări precum Finlanda, Cehia, Portugalia, Grecia, Ucraina, Ungaria și multe altele. În mod similar, nivelul de trai a crescut în permanență, alături de salarii sau de pensii, prin grija guvernelor social democrate. Că nu suntem încă acolo unde ne dorim și unde merităm ține de evidență. Dar suntem pe un drum bun.

Și totuși, ani de zile de propagandă împotriva României, din partea unor partide de ”dreapta” care voiau probabil să guverneze o țară golită de locuitori, sau dată pe mâna altora, ne-au adus în situația în care avem o economie tot mai puternică dar o piață a muncii tot mai sufocată. Acele partide de ”dreapta” au dus, o spun clar, o politică absolut criminală împotriva demografiei propriei țări și nu pot să nu le bănuiesc, în modul cel mai direct, de trădare în favoarea dușmanilor noștri, precum Rusia. Gargara și demagogia trec, stimați români, dar efectele se văd clar și ne izbesc în față. Iar efectele propagandei de ”dreapta” sunt favorabile inamicilor noștri!

De ce au depus acele partide atâtea eforturi clar coordonate de a-i alunga pe români din România?

Este vorba ori de trădare, așa cum am spus, ori de răzbunare. Pur și simplu, cei de ”dreapta” – peneliști, pediști, useriști sau cum s-or mai numi – s-au răzbunat pe români pentru că aceștia, în marea lor majoritate, și-au dat seama cine sunt aceștia cu adevărat și nu i-au dat niciodată votul pentru a ajunge la putere. Când au guvernat, așa cum s-a întâmplat și acum câțiva ani, nu a fost în urma alegerilor, ci a unor tertipuri și jocuri de culise care au deturnat votul românilor pentru Partidul Social Democrat! Este atât de cinic și atât de josnic!

Și totuși, tot românii le dau acum un răspuns pe măsură pentru că, și vedem asta în presă de luni de zile, tot mai mulți dintre cei alungați se întorc acasă pentru că văd și știu că România crește și se dezvoltă, că țara lor le oferă acum oportunități nu doar egale, dar chiar peste cele pe care, tot mai greu, le-ar putea găsi prin alte părți.

Este o justiție istorică, o rușine pentru cei care ne-au spus ani de zile, zi de zi, despre cât de rău este acasă, deși lor le era, desigur, bine. Nu toți românii din diaspora se vor întoarce, viața te leagă de anumite locuri, dar cei care revin sunt mulți, iar ei, alături de milioanele de români care au rămas în țară, vor contribui mai departe la dezvoltarea României, iar asta în pofida celor pretinși de ”dreapta”, care fac jocurile dușmanilor noștri.

sursaDeclarație politică, Senatul României, 14.11.2023

Articolul precedentTelescopul Webb a găsit două dintre cele mai îndepărtate galaxii observate vreodată
Articolul următorLa noapte, temperatura coboară sub pragul înghețului în zona Crișanei