Meteorologii avertizează că de astăzi şi până marţi, ora 10.00, în mai multe zone din ţară vremea va fi deosebit de rece, fiind anunțate chiar ninsori și lapoviță.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 aprilie, și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge, arată Administraţia Naţională de Meteorologie. Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade Celsius sub mediile multianuale.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade Celsius în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de vânt până la ora 22.00 în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55… 60 km/h și izolat peste 70… 75 km/h.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45… 55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70… 80 km/h, spulberând zăpada. (sursa)

Articolul precedentWill Smith a demisionat din Academia Oscarurilor după ce l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă
Articolul următorAlegeri parlamentare în Ungaria. Riscă Viktor Orban să piardă puterea?