Sâmbătă nu vedem soarele și se răcește. Vor fi precipitații aproape peste tot, mai abundente în jumătatea estică. Vântul agită atmosfera în toată țara, cu viteze mai mari pe partea sud-estică și pe la munte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, atmosfera va fi inchisã, vântul se întețește și se vor atinge cel mult 7 grade. Ploile se opresc dupã lãsarea nopții.

Precipitațiile apar și în ținuturile vestice. Vorbim despre ploi în regiunile mai joase și despre ninsori în zonele de munte. Temperaturile se opresc și pe-aici la 7 grade, iar la noapte coboarã sub pragul înghețului în zona Crișanei.

În Transilvania gãsim vreme mohoratã, ploi pe partea vesticã și ninsori în estul provinciei, mai ales în zonele de munte. În Meridionali, vântul viscolește ninsoarea cu viteze de peste 110 km/h. Maximele se opresc la 6 grade, insã peste noapte temperaturile coboarã panã la minus 5 grade în depresiuni.

Vremea la munte

La munte ninge și se depune strat consistent de zãpadã. Vântul suflã cu peste 80 de km/h, însã în masivele sudice, vor fi rafale de peste 110 km/h. Asta înseamnã viscol puternic și vizibilitate foarte redusã. În plus, temperaturile scad simțitor și vor fi negative în multe zone.

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentFlorian Bodog: Tot mai mulți români din diaspora se întorc acasă!
Articolul următorPregătiţi-vă maşina pentru iarnă. Cum trebuie să “citiţi” simbolurile de pe cauciucurile pe care le achiziţionaţi