Restaurantele, cinematografele, barurile, cluburile, instituțiile de spectacol și sălile de sport rămân deschise până la 50% din capacitatea maximă, în localitățile cu rată de infectare cu peste 6 la mie, DOAR pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală. La fel și în cazul participării la evenimente private, competiții sportive, mitinguri, conferințe, etc.

Este decizia de ultim moment a Comitetului Național pentru Situații de Urgență susținută de Guvernul Cîțu. În mod ciudat, cei testați negativ au fost ”scoși ” de specialiștii CNSU de pe lista cetățenilor liberi – scrie printreranduri.net.

În documentul Comitetului care ne salvează viețile se spune negru pe alb că: ”Toți operatorii economici care desfășoară activități de lucru cu publicul în condițiile prezentei hotărâri, au obligația de a verifica la intrarea în locație, prin personalul propriu, documentele prevăzute la alin. (2) și de a nu permite accesul în incintă în lipsa acestora sau dacă certificatul digital al UE privind COVID-19 prezentat este eliberat ca urmare a testării antigen sau RT-PCR.” Clar, da? Dacă ai certificat verde ca urmare a testării negative ești OUT de peste tot, iar după 10 seara nu mai ai voie să ieși pe stradă dacă în localitatea în care stai rata de infectare a depășit 6 la mie! Mai ai dreptul să mergi, eventual, doar la magazine să îți cumperi alimente și la farmacie după medicamente. 

Dacă adeverința electronică verde instituită la nivelul UE asigură posibilitatea de a prezenta o adeverință de testare (PCR sau antigen), noua decizie CNSU este mult mai drastică și vine în contrasens cu modelul european. Desigur, pentru binele poporului și combaterea pandemiei!

De ce persoanele testate sunt supuse restricțiilor? Cîțu ne spune că așa i-au zis specialiştii, că cei care sunt testaţi (și nu sunt vaccinați) se pot îmbolnăvi și pot să ajungă în ATI…

Așadar, cetățeni ai acestei țări perfect sănătoși (făcând dovada cu un test negativ) și care nu sunt un pericol pentru nimeni vor fi opriți să meargă la restaurant, teatru, etc. și nu vor fi lăsați să circule noapte pe străzi. În schimb, persoanele vaccinate – care pot răspândi virusul și care îi pot contamina pe cei sănătoși – vor fi lăsați liberi să facă toate aceste lucruri fără nicio problemă. Așa înțeleg Arafat și Cîțu să se „lupte” cu pandemia. Impresia pe care ți-o lasă încrâncenarea lor este că se luptă mai mult cu românii decât cu virusul… Și se mai miră că majoritatea populației nu vrea să se vaccineze…

Vaccinarea în România nu este, în mod formal, obligatorie. Odată însă intrate în vigoare aceste noi restricții, practic, toți vor fi nevoiți să se vaccineze dacă vor mai dori să aibă o viață socială cât de cât normală.

La o primă analiză noile interdicții – aplicate doar celor ne-vaccinați dar testați (negativ) – au un puternic miros de abuz, discriminare și de încălcare a legii și a drepturilor și libertăților cetățenești. Sunt un fel de pedeapsă pentru cei sănătoși care se încăpățânează să nu se vaccineze gratuit și își cheltuie banii pentru testele COVID-19. Desigur, tot răul e gândit spre binele lor.

Nu mai spun că eficiența măsurilor este una îndoielnică. La ora asta, toți ”specialiștii” statului își dau cu presupusul și instituie măsuri, dar nimeni nu știe exact de ce crește sau de ce scade numărul cazurilor de infectare și care este impactul fiecărei ”măsuri” în parte asupra acestei dinamici. Se iau diverse măsuri. Unele funcționează, altele mai puțin. Unele sunt aberante, altele de bun simț. Iar după ce trece noul val toți răsuflăm ușurinți, fără să știm ce a funcționat și ce nu din „mixul” de măsuri.

Nici măcar „specialistul” Arafat nu știe să ne spună ce impact are, de exemplu, măsura interdicției de a circula după ora 22 pe stradă asupra combaterii răspândirii virusului. Mă întreb cum de a ales ora 22 și nu 21 sau chiar mai repede? Oricum, vine iarna și se va întuneca deja după ora 18, deci putea institui lockdown-ul nocturn mult mai repede. Cu cât îi oprești mai repede ne-vaccinații să circule noaptea pe stradă, cu atât reduci pericolul și îi protejezi mai mult. Deci, dacă tot îi pasă de viața oamenilor, eu aș propune CNSU și Guvernului să nu-i lase deloc afară din case pe cei ne-vaccinați! Că atunci sigur toată lumea va fi în siguranță! Nu doar ei, dar și vaccinații!

Vaccinarea fără testare și identificarea purtătorilor de virus nu elimină lanțul epidemiologic, deci ar fi o mare greșeală din punct de vedere al combaterii pandemiei. Sunt tare curios cine sunt „specialiștii” care au recomandat „autorităților” o astfel de măsură. Apropo, îi cunoaște cineva pe marii „specialiști” din CNSU?

Auzeam recent pe cineva care spunea că valul 4 al pandemiei va fi al ne-vaccinaților. ”Autoritățile” noastre chiar s-au asigurat că este așa și chiar mai mult decât atât: vor să se asigure că niciun ne-vaccinat nu scapă ne-protejat! Sau nepedepsit?

PS. Și ca să vedeți cât de coerente și de bine gândite sunt măsurile ”autorităților” în legătură cu testarea, citesc în presă știrea că peste 100 de farmacii din țară urmează să testeze gratuit pentru COVID-19, folosind teste antigen rapide primite de la Ministerul Sănătății, adică de la ”autoritatea” statului. Totodată, elevii și profesorii vor fi testați periodic pentru a nu închide școlile. Mă întreb oare la ce folos aceste „măsur”, dacă oricum testele nu valorează nimic în ochii ”autorităților”… (printreranduri.net)

Articolul precedentSă mai recapitulăm, iar, ce are în subordine Iohannis, ȘEFUL statului despre care spune că a eșuat să-și protejeze cetățenii
Articolul următorChiar știm noi și bulgarii ceva ce restul UE nu știe?