În configurația lui politică de azi, statul român își disprețuiește firmele și cetățenii mai mult decît o fac 123 dintre statele lumii.

Un raport FMI arată că, în primul an al pandemiei, regimul Iohannis a acordat, prin guvernele PNL și apoi PNL-USR-PLUS-UDMR, cel mai mic ajutor din UE către oameni și companii.

Premierii Orban și Cîțu au ajutat poporul și economia doar cu 2,3% din PIB, în timp ce media în UE a fost de 10,6% din PIB, iar absolut toate țările foste comuniste din UE, inclusiv Bulgaria, sînt înaintea României.

Din cele 191 de state monitorizate de FMI pe întreaga planetă, 123 și-au ajutat economiile și oamenii mai mult decît a făcut-o România, care a și împrumutat, exact în aceeași perioadă, peste 20 de miliarde de euro.

Prin urmare, guvernările Orban și Cîțu au avut la dispoziție, pe durata unui an, un buget de stat și jumătate, dar au preferat să lase infrastructura economică și umană în foame, să expună firmele și populația unui regim de privațiune și, pe alocuri, de exterminare, ca să-și poată hrăni clientela politică, să recompenseze sprijinul unor corporații (Raiffeisen și BCR, de pildă), să plătească fraților Micula 191 de milioane de euro, să facă praf banii de măști, de tablete și de echipamente medicale prin firmele prietene.

123 de guverne, dintre care 50 din lumea a treia și peste 15 dictaturi, au avut mai multă grijă de țara lor decît au făcut-o guvernele Iohannis-Orban-Cîțu.

Nu e de mirare că românii se revoltă împotriva aiuritoarelor și politizatelor restricții, fiindcă statul, care a refuzat să-i ajute, îi obligă, pe deasupra, să stea închiși în casă, departe de muncă și de posibilitatea a trăi cumva.

Doru Bușcu / catavencii.ro

Articolul precedentO bătrânica își donează câinele crescut de mic pentru că a orbit și nu mai poate avea grijă de el. “Vă imploră să-l adoptați!”
Articolul următorCîțu are dreptate. ”Românii trebuie să știe.” Haideți să îl întrebăm!