Românii care sunt în concediu medical ar putea fi verificaţi acasă, de poliţie. Iniţiativa aparţine deputatei PNL Raluca Turcan, care a depus – deja – în Parlament un proiect de lege prin care doreşte să stopeze ceea ce numeşte “fraude legate de concediile medicale fictive“. 

Raluca Turcan a argumentat prin faptul că – în primele două luni ale acestui an – s-au solicitat deja sume uriaşe pe concediile medicale. Nu e prima data cand apare o astfel de propunere. S-a mai întâmplat în 2010, în plină criză economică, atunci când statul era disperat să obțină bani la buget.

Marius Budăi: Mie nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetăţean câte un paznic

Ministrul Muncii exclude adoptarea unor astfel de măsuri, din mai multe motive.

Unul dintre ele este că iniţiatoarea proiectului nu a avut nicio consultare cu medicii de familie, unii dintre cei care emit aceste adeverinţe de concediu. “Probabil va trebui să mai angajăm încă vreun milion de cadre în Poliţie ca să avem la fiecare câte un paznic. Nu ştiu. O să văd motivarea. Nu am citit proiectul, însă mie nu îmi sună bine a pune în spatele fiecărui cetăţean câte un paznic dacă face aia sau dacă face ailaltă. Într-adevăr, există şi acum o prevedere că pot fi controale la cei care sunt în concediu medical pentru a putea fi verificaţi. Chestiunea aceasta, să ne transformăm aşa în Gestapo … am să văd proiectul. Nu l-am citit”, a declarat ministrul Mariu Budăi. (sursa)

Articolul precedentDeputatul USR Iulian Bulai a pierdut procesul după ce a scris pe Facebook că „Iisus provine dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă-surogat”
Articolul următorDe ce vrea PNL să comaseze alegerile locale cu cele parlamentare în 2024. Calculele lui Ciucă și Bode ca să obțină un scor mai bun și să împartă responsabilitatea eșecului