Deputatul USR Iulian Bulai a pierdut procesul după ce a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru o postare pe Facebook despre Iisus și Fecioara Maria.

Curtea de Apel Bacău a respins în 24 martie a.c. o cerere venită din partea deputatului USR Iulian Bulai pentru anularea amenzii de 5.000 de lei primită de la CNCD. Decizia instanței nu este definitivă, conform Adevărul.

Inițial, Curtea de Apel Bacău i-a dat câștig de cauză deputatului USR, anulând amenda, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis cazul în rejudecare la aceeași instanță motivat de faptul că judecătorul care a instrumentat cazul respinsese cererea părților de a-l introduce în proces pe pastorul evanghelist David Ciucur, cel care l-a reclamat pe Bulai la CNCD în 2019.

CNCD l-a amendat cu 5.000 de lei în ianuarie 2021 pe deputatul USR Iulian Bulai, care afirmase în 2019 că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă-surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

Ulterior, Bulai a declarat că îi pare rău pentru formularea folosită, care nu a fost „cea mai fericită”, însă nu crede că „există un singur mod de a-ţi manifesta credinţa şi nici că acel unic mod trebuie impus altora.” (sursa)

Articolul precedentPSD nu este de acord cu tăierea salariilor dorită de Boloș: „Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri. Este exclus!”
Articolul următorRaluca Turcan (PNL): ‘Angajații în concediu medical să fie verificați acasă de poliție.’ Marius Budăi: ‘Mie nu îmi sună bine’