Deși, așa cum și-a dorit, are guvern din același partid cu el, deși, așa cum s-a obișnuit, convoaca miniștrii la Cotroceni oricând poftește, președitele Iohannis pare să nu se înțeleagă cu guvernul său. Sau invers. Azi, Klaus Iohannis cere anularea „așa zis-ului acord” cu Biserica ȘI ÎI CEARTĂ IAR PE ROMÂNI PENTRU CĂ NU AU ÎNȚELES BINE!

„Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”, a spus acesta, după ce ieri ministrul de Interne anunța triumfător o înțelegere cu Biserica și, practic, libertate pentru toți de a zburda pe străzi în noaptea de Înviere. Acuma spune că PSD e de vină!…

De altfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat la Digi24 că atât președintele cât și premierul au fost de acord cu protocolul semnat cu Biserica Ortodoxă care stabilește modul în care oamenii vor primi lumină în noaptea de înviere, dar și regulile de împărțire a Sfintelor Paști.

Vela a precizat că avea informații – NU ȘTIM DE LA CINE, că primari PSD incitau oamenii să meargă în număr mare la biserică, motiv pentru care a decis să ia aceste măsuri, la propunerea Bisericii.

„E un fake news că e un scandal și lumea e nemulțumită. Președintele a fost de acrod cu acest lucru, la fel ca și prim-ministrul Orban. Aceste măsuri vreau să vă asigur că vin în sprijinul populației. Dacă nu am fi luată această decizie, în noaptea de înviere ieșeau mulți oameni și era imposibil să fie opriți de forțele de ordine. Plus că dacă am fi luat decizia de a îi opri am fi născut multe polemici între oameni și forțe de ordine. Oamenii n-ar fi înțeles, din credință că sunt Sfintele Paști s-ar fi dus la Biserică (…) Pentru sâmbătă sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta în care cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică. Aveam informații în acest sens”, a declarat ministrul de Interne.

Acum, PSD îi ”atrage atenția domnului ministru Vela că răspândirea de informații false constituie infracțiune. De aceea, îl somăm public să aducă dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasă de dorit, va fi egală cu zero”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.