Proiectul de lege privind sistemul public de pensii intră marţi la vot în Senat, în procedură de urgenţă, potrivit programului de lucru al forului legislativ. Acesta urmează să fie dezbătut în comisia de specialitate pentru raport şi apoi va intra la vot în plen, începând cu ora 17.00. PSD şi PNL au dezbătut luni în coaliţie neînţelegerile privind această lege. 

Legea pensiilor a fost subiectul discuţiei şi luni în şedinţa coaliţiei, unde au fost clarificate toate aspectele privind noua lege a pensiilor, inclusiv cele referitoare la sursele de finanţare, potrivit liderilor coaliţiei.

PSD şi PNL au anunţat după şedinţă că proiectul intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susţinut de întreaga coaliţie.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că, în şedinţa de luni a coaliţiei au fost clarificate toate aspectele privind noua lege a pensiilor, inclusiv cele referitoare la sursele de finanţare şi proiectul intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susţinut de întreaga coaliţie.

Şeful Guvernului a mai spus că, împreună cu liderul PNL Nicolae Ciucă, a decis să depună un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget.

De asemenea, prim-ministrul PSD a mai anunţat că începe şi construirea bugetului pe anul viitor şi în următoarele zile va avea întâlniri miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii pentru a clarifica problemele ce ţin de salarizările aferente celor două domenii. Ciolacu a mai spus că întrevederi vor fi şi cu ministrul Agriculturii şi Mediului, pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere. (sursa)

Articolul precedent14 noiembrie, ziua de lăsata secului, care vestește Postul Crăciunului
Articolul următorContinuă să sfideze! Rareș Bogdan a fost la piață cu o rochie de 20.000 euro