Ca în fiecare an înaintea deschiderii Forumului Economic Mondial de la Davos – care numără printre participanți unii dintre cei mai bogați sau mai puternici oameni de pe planetă, organizația internațională Oxfam a lansat un raport anual intitulat de această dată E timpul ca să ne pese!

Raportul notează că prăpastia dintre cei foarte bogați și marea masă a populației continuă să se adâncească, iar în ultimul deceniu numărul miliardarilor s-a dublat! Astfel, se estimează că acum un număr de 2.153 de miliardari dețin averi echivalente cu cele ale 4,6 miliarde de oameni la un loc, adică 60% din populația Pământului.

Mai mult, cei mai bogați 22 de bărbați de pe planetă au o avere egală cu tot ceea ce dețin TOATE femeile care trăiesc acum în Africa. Zilnic, femeile din toată lumea efectuează 12,5 MILIARDE de ore de muncă neplătită, dar care anual contribuie la economia globală cu aproximativ 11 trilioane de dolari.

Oxfam mai spune că dacă numai cei mai bogați 1% dintre oameni ar fi taxați doar cu 0,5% mai mult, în viitorii 10 ani s-ar putea crea 117 milioane de locuri de muncă.

Articolul precedentOradea pe lista neagră a UE
Articolul următorCum își aduc grecii diaspora înapoi