În Calendarul Ortodox, astăzi, 14 noiembrie, sunt prăznuiți Sfinții: Grigorie Palama și Apostol Filip. Un eveniment foarte important care marchează ziua de astăzi este lăsata secului înainte de Postul Crăciunului.

În această zi se lasă sec pentru Postul Crăciunului, care este, împreună cu Postul Mare, cel mai important din tot anul.

Postul Nașterii Domnului va începe pe data de 15 noiembrie și se va termina pe 24 decembrie. Creștinii vor putea, în ziua de 25 decembrie, de Nașterea Domnului, să se înfrupte din bucățile de dulce după ce au ținut un post care nu se referă doar din abținerea de la mâncăruri, ci și la purificarea spirituală și apropierea de Dumnezeu.

Cât durează postul Crăciunului, care începe marți, 15 noiembrie

Perioada de post este de 40 de zile. În aceste zile, creștinii postesc ca un semn de efort în memoria sacrificiilor făcute de Iisus pentru oameni.

În afara faptului că oamenii trebuie să se abțină de la carne, brânză, pește, ouă, ulei și multe alte alimente, aceștia trebuie să se roage zilnic, să fie mai aproape de Dumnezeu, să își iubească aproapele mai mult și să fie în conexiune cu divinitatea. (sursa)

Articolul precedentSONDAJ. Armata, Biserica, NATO și UE sunt instituţiile în care românii au cea mai mare încredere
Articolul următorProiectul de lege privind sistemul public de pensii intră la vot în Senat, după acordul din coaliţie. Au fost clarificate și sursele de finanțare