Viktor Orban a decis că vrea să rămână prim-ministru al Ungariei până în 2034. El a anunțat acest lucru la un picnic tradițional în satul Ketche, scrie ziarul local Telex, citând oaspeții prezenți la eveniment.

După alegerile din 2018, Orban a vorbit despre intenția sa de a rămâne premier doar până în 2030. El a explicat schimbarea planurilor spunând că invazia rusă pe scară largă a Ucrainei și pandemia de coronavirus i-au răpit patru ani de la guvern.

Politicianul a mai spus că „vrem să fim mari, puternici și bogați”. El visează ca lumea să îi „respecte” pe unguri și are un plan în 15 puncte pentru atingerea acestor obiective. Printre aceste puncte, Orbán a enumerat creșterea demografică, crearea unei economii bazate pe muncă, tranziția de la împrumutat la credit, dezvoltarea armatei și introducerea unui pașaport digital.

El a reiterat, de asemenea, că vede un pericol grav în islamizarea Europei și consideră că, din această cauză, comunitățile creștine vor fugi din Occident în Ungaria în viitorul apropiat.

Premierul a recunoscut, de asemenea, că popularitatea guvernului său a scăzut recent, dar a subliniat că scorul partidului său Fidesz au scăzut mai puțin decât în ​​alte părți ale Europei, deoarece alegătorii iau în considerare aspectele politice și ideologice ale performanței lor, precum și pe cele economice.

Potrivit lui Orban, în Germania popularitatea partidelor de opoziție depășește deja ratingurile coaliției de guvernământ. Scăderea sprijinului se datorează dificultăților economice, salariile reale scăzând pentru prima dată într-un deceniu. „Societatea nu este obișnuită cu asta, ci cu o creștere constantă”, a explicat el, promițând că va corecta situația.

Orbán a fost prim-ministru al Ungariei din 1998 până în 2002 și din 2010 până în prezent. El a fost criticat pentru legăturile sale strânse cu Moscova în ultimii ani și pentru refuzul său de a oferi ajutor militar Ucrainei pentru a contracara o invazie rusă la scară largă. (sursa)

Articolul precedentȚara din Europa care nu ”se joacă” cu bețivii la volan. Ce pățesc cei cu o alcoolemie de 0,16%, considerată banală în România
Articolul următorProiect – Tinerii până în 18 ani depistaţi drogați, interziși la examenul auto la vârsta majoratului. Ciolacu: Poate se gândesc de două ori înainte