Creșterea animalelor și păsărilor a fost interzisă într-un oraș din România printr-o hotărâre a autorităților locale. Este vorba despre municipiul Craiova unde o astfel de măsură a fost reglementată de Consiliul Local. Acum localnicii trebuie să ia măsuri pentru a se conforma noilor reglementări pentru că, în caz contrar, riscă amenzi foarte mari.

Craiovenii riscăamenzi uriașe, cuprinse între 500 și 2.500 de lei, în cazul persoanelor fizice și între 1.000 și 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice, dacă nu se vor conforma noilor reglementări. Consiliul Local Craiova a adoptat o hotărâre prin care nu mai permite locuitorilor să crească animale sau păsări de curte pe raza localității.

Astfel, interdicția vizează pe cei ce cresc găini, rațe, gâște, capre, oi, cai și porci etc. în gospodăriile din oraș.

Potrivit consilierilor care au susținut măsura, o astfel de inițiativă era necesară din cauza mirosului și a zgomotului făcut de animale. Mulți craioveni, au susținut aceștia, s-au plâns că trebuie să suporte astfel de condiții de viață.

„Este o măsură nepopulară, dar pentru fiecare om care nu va mai fi lăsat să crească animale, sunt 10 -20 din zona respectivă care vor aprecia şi se vor bucura că vor avea linişte, nu vor mai avea mirosuri”, a spus Octavian Sorin Marinescu, în Consiliul Local, citat de Gazeta de Sud.

Creșterea animalelor va fi permisă doar la periferie

Până la adoptarea acestei hotărâri, restricția era valabilă numai pentru zonele A și B ale orașului. Prin noua hotărâre a fost extinsă și la zona C, urmând ca de anul viitor, din 2023 să fie luată o decizie și în ce privește zona D, de periferie.

Motivul pentru care această zonă de periferie ar putea fi exceptată este legat de faptul oamenii de aici nu ar putea rezista fără să crească animale, neavând condiții moderne.

„Din păcate, unele locuri, mai ales cele din zona D a municipiului Craiova, sunt numai cu numele în oraş, faptic sunt undeva în Evul Mediu. Oamenii nu au apă şi canal. De facto ei trăiesc undeva în mediul rural, sunt numai pe hârtie în Municipiul Craiova. Primăria Craiova nu a investit nimic în comunitatea lor în ultimii 50 de ani”, a declarat liderul consilierilor locali ai USR, Cezar Drăgoescu, conform sursei citate mai sus.

Ce amenzi vor fi aplicate celor care încalcă regulile

Craiovenii care vor încălca aceste reguli de conviețuire și vor continua să crească animale în oraș, vor fi amendați. Conform reglementării adoptate de Consiliul Local, amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice, suma va fi între 1.000 și 2.500 de lei.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către primar şi împuterniciţii acestuia precum şi de Poliţia Locală Craiova. (sursa)

Articolul precedentMinisterul Familiei lansează ‘FamilyStart’: Tinerele familii vor putea împrumuta până la 75.000 de lei
Articolul următorDieta care l-a făcut pe Zlatan Ibrahimovic „Benjamin Button” din fotbal. De ce alimente nu se atinge fotbalistul suedez