Mii de copii din România au pierdut legătura cu şcoala şi există pericolul să nu o reia niciodată.

Tabletele pe care unii le primesc abia acum, după nouă luni de pandemie, sunt departe de a fi soluţia problemei.

Elevii din comunitaţile sărace nu au abonamente la internet, nu ştiu să folosească dispozitivele, iar părinţii lor nu se pricep să-i ajute.

Conştienţi de această realitate, experţii Băncii Mondiale recomandă guvernelor să conceapă urgent programe ample, de recuperare a învățării pierdute.

Experții în educație ai Băncii Mondiale atrag atenția că și în țările cu sisteme de educație moderne, pandemia a dus la pierderi semnificative în învățare.

Situația este mai gravă la noi, pentru că școlile au fost închise luni de zile și este de-a dreptul dramatică în comunitățile sărace, unde lecțiile online sunt doar o poveste.

Specialiștii recomandă identificarea celor care au cel mai mult de suferit și integrarea lor urgentă în programe de recuperare. (sursa)

Articolul precedentMAE: Franța deblochează circulația dinspre Marea Britanie din 23 decembrie, la miezul nopții, inclusiv pentru români
Articolul următorCine este Sorin Cîmpeanu, propus ministru al Educației. Numele politicianului trecut recent la PNL, legat de scandalurile notorii de plagiat