Noul șef ANAF, Lucian Heiuş, anunță că încep controale în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe zilele următoare controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune, pentru combaterea acestui flagel fiind necesare acţiuni ferme şi decisive, a declarat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

“Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune“, a transmis Heiuş.

Potrivit acestuia, combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii.

Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei, a adăugat noul președinte al Fiscului. 

“Vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control”

Noul șef al ANAF a precizat că plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socială pentru fiecare, de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice.

“Trebuie să fim cu toţii conştienţi şi responsabili şi să înţelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget naţional sănătos, care poate acoperi cu uşurinţă nevoile de funcţionare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educaţia, sănătatea sau infrastructura. În acelaşi timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care şi-au pierdut reperele morale”, a subliniat preşedintele ANAF.

Lucian Heiuş a subliniat că, începând de duminică, pune la dispoziţia contribuabililor un număr de telefon- 0723 568 179- conectat la cabinetul său, unde aceştia pot suna şi reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar el se va ocupa personal “de verificarea şi soluţionarea cu fermitate a celor semnalate”. (sursa)

Articolul precedentA spune despre un bărbat că este „chel” reprezintă hărțuire sexuală, a decis un tribunal britanic
Articolul următorDoza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni/ Recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani