Ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, a avertizat, luni seară, că proxy ai țării sale din Orientul Mijlociu ar putea lansa lovituri preventive asupra Israelului “în următoarele ore”.

“În următoarele ore, orice acțiune preventivă împotriva regimului sionist este de imaginat”, a declarat acesta, într-un interviu acordat televiziunii iraniene de stat, făcând referire la recenta sa întâlnire cu secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah.

“Liderii rezistenței nu vor permite regimului sionist să facă ce vrea în Gaza și apoi să se îndrepte spre alte fronturi ale rezistenței”, a mai spus Hossein Amirabdollahian, citat de The Jerusalem Post.


Vladimir Putin, a sosit în China la invitația președintelui R.P.Chineze, Xi Jinping. Liderul rus va sta la Beijing două zile – pe 17 și 18 octombrie.

Putin va dedica în principal prima zi a vizitei sale întâlnirilor bilaterale cu omologii săi și va lua parte, de asemenea, la cel de-al treilea Forum internațional „O centură, un drum”. Sunt programate convorbiri cu președintele Vietnamului, Võ Văn Thưởng, cu prim-ministrul Regatului Thailandei, Srettha Thavisin, cu președintele Mongoliei, Ukhnaa Khurelsukh, și cu președintele Republicii Democratice Populare Laos, Thongloun Sisoulith. Tot marți liderul rus va lua parte la ceremonia întâlnirii oficiale cu președintele R.P.Chineze, Xi Jinping, și soția acestuia, Peng Liyuan, a șefilor delegațiilor participante la forumul „O centură, un drum”.

Principalele manifestări ale forumului se vor desfășura pe 18 octombrie, la Casa adunărilor populare din Piața Tiananmen. Putin va lua parte la ceremonia de deschidere a forumului. Tot miercuri vor avea loc convorbiri ruso-chineze, după care Putin va continua seria întâlnirilor bilaterale. El are programată o discuție cu șeful guvernului de tranziție, primul ministru pakistanez Anwaar-ul-Haq Kakar. În încheierea vizitei în China Putin se va întâlni cu jurnaliștii ruși și va face bilanțul vizitei. (rador.ro)


Secretarul de stat Antony Blinken a avertizat, în urmă cu două săptămâni, un grup restrâns de politicieni americani că există posibilitatea ca Azerbaidjanul să invadeze în curând Armenia.

Secretarul de stat Antony Blinken susține că, din informațiile existente, că nu exclude posibilitatea ca Azerbaidjanul să invadeze sudul Armeniei în următoarele săptămâni. Însă, înaltul oficial SUA le-a precizat politicienilor democrați – reprezentanții Nancy Pelosi și Anna Eshoo din California, Frank Pallone din New Jersey – că există discuțiile diplomatice în curs de desfășurare între Armenia și Azerbaidjan, potrivit digi24.

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze convorbirea, se arată într-un comunicat oficial, însă a ținut să sublinieze angajamentul departamentului față de „suveranitatea și integritatea teritorială a Armeniei” și față de rezolvarea conflictului prin „discuții directe”.

Incursiunea militară a Azerbaidjanului în această regiune luna trecută a determinat peste 100.000 de etnici armeni care trăiesc în Nagorno-Karabah să fugă. Liderii locali au capitulat ca parte a unei predări intermediate de Rusia și au fost de acord să dizolve statul lor nerecunoscut, vechi de trei decenii. De atunci, forțele azere au reținut mai mulți foști lideri. (sursa)

Articolul precedentDupă Franța, Belgia. ‘Sunt ISIS și i-am ucis pe necredincioși.’ Cine urmează?
Articolul următorPentru prima dată în ultimii 20 de ani: CFR Călători cumpără trenuri noi