Donald Trump are un culoar perfect pentru a candida la alegerile prezidențiale din SUA. Marele său rival la alegerile primare republicane, Ron DeSantis, s-a retras.

Donald Trump a scăpat de un mare rival, din Partidul Republican, în bătălia pe care o va duce pentru un nou mandat de președinte al SUA. Rivalul său de la alegerile preliminare din cadrul partidului, Ron DeSantis și-a suspendat campania, duminică. Guvernatorul Floridei nu-i va mai fi rival lui Trump, pe care îl va susține în cursa electorală.

Decizia, una surprinzătoare, a fost anunțată cu doar două zile înainte de alegerile primare din acest stat. Acolo unde se anticipa că DeSantis urma să fie depășit și de Donald Trump, dar și de fosta ambasadoare ONU, Nikki Haley.

Donald Trump, marele favorit al republicanilor pentru Casa Albă

DeSantis a făcut anunțul într-un videoclip pe X – aceeași platformă de socializare pe care a făcut lansarea defectuoasă a candidaturii sale la Casa Albă.

„Acum, în urma clasării noastre pe locul al doilea în Iowa, ne-am rugat și am deliberat cu privire la calea de urmat”, a spus el. „Dacă ar fi ceva ce aș putea face pentru a produce un rezultat favorabil, mai multe opriri de campanie, mai multe interviuri, aș face-o.”, a declarat el. Dar nu pot să le cer susținătorilor noștri să se ofere voluntar și să doneze resurse. Nu avem o cale clară spre victorie. În consecință, astăzi îmi suspend campania”.

„Este clar pentru mine că majoritatea alegătorilor republicani din alegerile primare vor să-i mai dea o șansă lui Donald Trump”, a spus politicianul. Care a  mai adăugat. „El are sprijinul meu, deoarece nu ne putem întoarce la vechea gardă republicană de altădată, sau reîmpachetarea formată din corporatismul încălzit pe care Nikki Haley îl reprezintă”.

DeSantis s-a retras din cursă

DeSantis a căutat să se poziționeze ca o alternativă la Trump, încercând să se prezinte ca un moștenitor de succes politic al mișcării MAGA și al politicilor sale preferate, fără bagajul lui Trump. Dar, în încercarea sa de a-i curta pe susținătorii lui Trump, DeSantis a întârziat să îl critice în mod semnificativ pe fostul președinte și nu a reușit să îi smulgă suficient de mult din sprijin. Îmbrățișarea de către DeSantis a politicilor de dreapta dură i-a determinat, de asemenea, pe republicanii moderați și pe independenți să se uite în altă parte în căutarea unui candidat care să conducă GOP într-o direcție diferită de cea a lui Trump. (sursa)

Articolul precedentAntibiotice în doza de urgenţă, doar cu declaraţie pe proprie răspundere
Articolul următorGermanii nu uită crimele comise de străbunicii lor. „Afară cu naziștii”: Peste un milion de oameni au demonstrat împotriva extremismului de dreapta în Germania