Comuna Prejmer are 500 de societăți înregistrate la o populație de 3.500 de locuitori, anunță primarul localității, Mihai Apafi, citat de Bună Ziua Brașov.

”La Prejmer, doar dacă nu vrei să munceşti nu îţi găseşti un loc de muncă. Avem active în jur de 500 de firme, multe în Parcul Industrial Prejmer, iar numărul total al locurilor de muncă este de peste 3.500. Totalul salariaţilor din Prejmer este de aproximativ 4.100. Dacă ar fi ca toţi locuitorii din comună să îşi dorească să lucreze la Prejmer, cred că am putea să asigurăm undeva la 85% din totalul necesar”, a declarat primarul.

Pentru cei care nu şi-au găsit un job, în comună a fost organizat un târg de locuri de muncă

El a menţionat că, pentru cei care nu au un job, în cadrul proiectului cu finanţare europeană, în 3 mai a fost organizat un târg de locuri de muncă, la care au participat peste 10 firme din Parcul Industrial Prejmer, oferta lor fiind de aproximativ 100 de posturi.

Pentru cei care nu aveau o calificare au fost organizate cursuri de formare. Astfel, potrivit reprezentantei Agenţiei Metropolitane Braşov (instituţie parteneră în proiect), aproximativ 200 de persoane, adulţi şi adolescenţi, au beneficiat de evaluare şi informare în ceea ce priveşte cariera profesională.

Tot prin acest proiect, 75 de persoane au fost incluse într-un program de tip „A doua şansă”, derulat de şcoala gimnazială din Prejmer. (sursa)

Articolul precedentIoan Mang: Să protejăm educația în limba română din Ucraina!
Articolul următorO nouă fabrică se va construi într-o comună din Cluj. Suma uriașă care va fi investită