Cei mai mulți membri ai PeNeLe l-au văzut mereu pe Nicu Ciucă drept un rău necesar pentru a trece cu bine perioada dominației iohanniste în partid. Pe finalul de 2023, când au început să se confirme în mai toate sondajele scorurile din ce în ce mai slabe ale PNL, totul părea stabilit: după alegerile europarlamentare, la orice scor electoral de sub 20%, generalul urma să fie sacrificat ritualic în cadrul unui congres-fulger. Și pentru a-l omagia cum se cuvine pe erou, ar fi urmat să i se alăture întru neființa politică și câteva lucruri care i-au fost lui foarte dragi: calul de luptă, ordonanța favorită și secretarul general al partidului, Lucian Bode, împreună cu gașca lui de yesmeni și sicofanți.

catavencii.ro: Spre deosebire de multe alte planuri de răscoală printre falșii urmași ai Brătienilor, acesta fusese bătut în cuie și i se dăduseră și lideri ai conspirației, oameni care așteptau doar exit-poll-urile din noaptea de 9 iunie pentru a-l sfârteca pe soldățel și a-l arunca la groapa de gunoi a istoriei. Și nu doar că se pregătiseră câțiva oameni pentru eveniment, dar deja începuseră să umble prin teritoriu pentru racolarea președinților de organizații, a șefilor de CJ-uri și a primarilor de municipii reședință de județ. La mijlocul lunii ianuarie, deja, câteva organizații mai pripite își aleseseră tabăra, fiind convinse că viitorul le va surâde doar dacă merg alături de gașca disidenților Motreanu, Bolojan, Bogdan, Boc și Sighiartău.

Cum, însă, comploturile peneliste care implică atâtea sifoane ambulante ajung să fie cunoscute de toată lumea, și ăsta a ajuns rapid la urechile viitoarelor victime ale înjunghierilor în spate. Spre deosebire de Orban, de Cîțu și de alți înaintași iluștri la șefia PNL, generalul Ciucă nu s-a încrezut în propriile forțe și nici n-a ținut coada pe sus, ci s-a repezit cu milităroasă umilință să-și pună capul în poalele primitoare ale lui Klaus Iohannis, unde a plâns a neputință, pârându-i pe uneltitori.

Dacă nu s-ar fi gândit atât de insistent la viitorul lui imediat, pe care nu-l întrezărește la pensie, punând gresie prin Sibiu, Klaus Iohannis poate că n-ar fi reacționat. Cum, însă, încă mai are nevoie de slugi supuse care să-l ajute să-și îndeplinească visurile de leneveală pe bani publici buni, președintele a reacționat cu celeritate și, promițându-i că va face tot posibilul să-l facă pe el urmaș îndrituit, l-a convins pe Marcel să-l salveze pe Nicu.

Așa s-a ajuns nu doar la comasarea europarlamentarelor cu localele, dar și la liste comune pentru Parlamentul European.

Așa, mergând de mânuță în fața alegătorilor, atât PNL, cât și PSD vor putea spune că au câștigat alegerile. Iar când câștigi alegerile nimeni nu-ți poate cere să pleci de la conducerea partidului. Nici măcar Bolojan, Motreanu și Boc. Despre Rareș Bogdan nici nu mai vorbim, pentru că a fost suficient ca nepotul ceasornicarului din Sibiu să ridice puțin glasul la el pentru ca marele guraliv cu batistuță asortată să înceapă să schelălăie și să se tăvălească pe jos cu lăbuțele în sus, în semn de predare totală. Cât despre ceilalți complotiști, pentru a mia oară în doar câțiva ani ei au rămas cu buzele umflate, nereușind să se apropie nici de funcția de premier, nici de cea de candidat la președinție, urmând să fie, încă patru-cinci ani, aceeași tabără de loser-i de serviciu. (sursa)

Articolul precedentSenatul a adoptat dublarea amenzilor pentru încălcarea normelor de convieţuire socială şi liniştii publice / Propunerea legislativă merge la Camera Deputaților
Articolul următorȚară model… Poliția suedeză cere interzicerea purtării de veste antiglonț de către civili, un fenomen tot mai răspândit pe fondul creșterii alarmante a criminalității