Caprele Charlie, Cowgirl, Mallomar şi Chico au ca misiune vara aceasta să mănânce buruienile care cresc pe stâncile secţiunii Forever Wild, o zonă naturală protejată şi un sanctuar de păsări din Riverside Park, aflat pe malul râului Hudson în Upper West Side din Manhattan, transmite EFE.

Prezentarea acestor ierbivore cu rol de motocoase a avut loc vineri, la festivalul Goatham, care s-a desfăşurat în parcul care urmează să fie curăţat.

Participanţii le-au tratat pe rumegătoare ca pe adevărate staruri rock, făcând selfie-uri cu caprele şi încercând să se apropie cât mai mult de animale.

Marcus Caceres, unul dintre organizatorii evenimentului care lucrează pentru conservarea acestui parc, a declarat pentru EFE că scopul este ca aceste capre să mănânce speciile invazive care cresc în acea zonă în următoarele două luni şi jumătate.

“Ne este foarte greu să lucrăm în acel spaţiu pentru că este foarte accidentat, sunt mulţi copaci doborâţi, iederă otrăvitoare şi o mulţime de obstacole, ceea ce face foarte greu pentru personalul nostru să lucreze acolo (…) Am improvizat şi ne-am gândit să obţinem un ajutor suplimentar, de aceea am decis să aducem caprele să ne asiste”, a explicat el.

Caceres a subliniat că aceasta este totodată o modalitate foarte ecologică de curăţare a zonei, deoarece este evitată utilizarea pesticidelor, plus că animalele sunt şi foarte prietenoase.

“Caprele sunt foarte sociabile. Ne este chiar greu să le convingem să mănânce, pentru că preferă să interacţioneze cu cei care trec pe acolo”, declară Caceres.

Cât despre popularitatea de care se bucură caprele în New York, Caceres susţine că animalele au un “fun club”.

“(Capra) Mallomar este cu noi de trei sezoane. Şi face o treabă fantastică. Dar, în general, toate (caprele) sunt foarte prietenoase şi drăguţe. Şi fiecare dintre ele are personalitatea sa”, a continuat Caceres.

El a explicat că cele patru capre care au drept misiune curăţarea acestei părţi a New York-ului fac parte din Green Goat, organizaţie care oferă o nouă şansă caprelor şi oilor care au fost abandonate sau “s-au pensionat”.

De asemenea, el a remarcat că aceste animale sunt folosite pentru a mânca tot felul de plante invazive în diferite parcuri din New York, precum Prospect Park, din Brooklyn, şi Governors Island, situat pe această insulă la sud de Manhattan. (sursa)

Articolul precedentScandal în piaţă. Nepalezii îi acuză pe srilankezi că nu sunt sibieni adevăraţi!
Articolul următorMarcel Ciolacu: Nu am nici o milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei / Avem de-a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt/ Trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiile. Termenul va fi foarte scurt, o săptămână