În această vară, în lunile Iunie și Iulie, Europa va fi martora celei mai mari desfășurări de forțe americane pe Bătrânul Continent din ultimele decenii. 18 state europene găzduiesc deja aproximativ 70.000 de soldați americani. Acest lucru se va întâmpla cu ocazia exercițiului militar NATO Defender-Europe 20, la care vor participa și soldați români. În total, NATO va desfășura 37.000 de soldați din 18 țări, mai ales în Germania, Polonia și țările baltice.

În același timp, conform unui raport Bloomberg, armata germană rămâne bolnavul Europei din punct de vedere al capacităților de mobilizare și a tehnicii de luptă disponibile, Germania fiind departe, pe termen mediu, de a aloca 2% din PIB pentru apărare, așa cum s-au angajat toate statele membre NATO.

Conform publicației americane, tanchiștii germani se antrenează folosind microbuze (!) pentru că 3 din 4 tancuri germane se află în reparații, unele pe termen nedefinit, aparent datorită unei birocrații demne de Kafka… Orice comandă pentru ranițe, căști, vizoare sau alte piese de echipament durează ani de zile pentru a fi emisă. Mai mult, armata germană suferă de o lipsă de personal de 20.000 de oameni, iar ofițerii citați se plâng de faptul ca noii recruți ar fi mai grași, mai nerezistenți și mai proști

Conform unui raport al Parlamentului german, în acest moment Germania ar fi incapabilă să ofere asistență reală către NATO în cazul în care un stat membru ar fi atacat! Polonia și Statele Unite critică de ani de zile această situație inacceptabilă.

Astfel, în condițiile în care de ani zile Germania a transferat inclusiv apărarea proprie unor țări precum SUA, sau chiar Franța ori Marea Britanie – pe banii acestora (!), și în condițiile în care o armată unică europeană este la decenii distanță de noi, America și, desigur, Marea Britanie, rămân principalele motoare ale NATO și singurii garanți potențiali ai securității noastre în fața Rusiei tot mai agresive și în declarații dar și în fapte. Dar chiar și ele, de decenii, își reduc bugetele militare.

Atât faptul că Germania nu își respectă propriile angajamente față de aliații ei, cât și declarațiile președintelui francez Macron la adresa NATO – care s-a afla în moarte clinică, nu fac decât să servească intereselor Rusiei! Întregul discurs anti-american practicat mai ales în Occident devine, iată, din ce în ce mai periculos pentru noi.

Articolul precedentCel mai mic număr de insolvențe din istorie!
Articolul următorPoșta are grijă de persoanele în vârstă