Virusul a circulat așa de mult timp în mod necontrolat în SUA încât, în ciuda campaniei de vaccinare, zeci de milioane de oameni se mai pot încă îmbolnăvi, dacă măsuri precum distanțarea socială, purtarea măștii și munca de acasă nu vor fi menținute până în iulie sau chiar mai târziu, arată o proiecție a oamenilor de știință de la Universitatea Columbia, citată de New York Times.

Sosirea vaccinurilor și debutul campaniei de imunizare, în luna decembrie a lui 2020, au oferit speranțe că răspândirea virusului care face ravagii în SUA va fi în curând oprită.

Dar modelele științifice arată că, cel puțin deocamdată, vaccinul nu este suficient pentru stoparea pandemiei, scrie New York Times.

Dacă măsurile de restricție precum munca de la distanță, reducerea călătoriilor și purtarea măștilor sunt relaxate prea curând, acest lucru ar duce la milioane de noi infectări și mii de noi decese în SUA.

Citeşte întreaga ştire: Un model matematic realizat de cercetătorii din SUA arată cât de mare este pericolul relaxării restricțiilor, în ciuda campaniei de vaccinare

Articolul precedentSituaţie bizară la raportările zilnice COVID: “E ceva care nu se leagă”
Articolul următorCei mai bogați oameni din lume au recuperat DEJA pierderile provocate de pandemie, dar cei mai săraci vor avea nevoie de peste un deceniu pentru a-și reveni