Securitatea și stabilitatea în Africa este o condiție prealabilă pentru securitatea europeană, a transmis ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó.

Valurile mari de migranți au fost subiectul abordat de vătre ministrul ungar de externe. Acesta a declarat: „Creșterea extrem de rapidă a populației Africii, numărul tot mai mare de conflicte armate și lipsa de investiții și de dezvoltare duc la fluxuri de migrație din ce în ce mai violente din Africa către Europa”.

Cu toate acestea, ministrul ungar a declarat că cea mai bună modalitate de a opri migrația este eliminarea cauzelor care o declanşează, astfel că Europa trebuie să construiască un parteneriat real și o cooperare eficientă cu țările care pot garanta stabilitatea în Africa, scrie magyarnemzet.hu.

Oficialul ungar a subliniat: „Marocul este un pilon al stabilității în Africa și un bastion important pe linia de apărare nord-africană a Europei. Prin colaborarea eficientă cu Marocul și prin intermediul unor programe de dezvoltare bine orientate în Africa, ne putem atinge obiectivul strategic de a stopa fluxul de migrație dinspre Africa spre Europa”.

În ultimele 24 de ore, pe insula Lampedusa au debarcat 1.200 de migranţi

Nou val de sosiri la Lampedusa: în puțin peste 24 de ore pe insulă au debarcat 1.202 de oameni. Numai în timpul nopții au sosit 394 de migranți. Șase bărci, cu 35 până la 136 de persoane la bord, au fost salvate de ambarcațiunile de patrulare ale Căpităniei, Gărzii de finanţe și cele ale Frontex. Marţi, pe insulă s-au înregistrat 19 debarcări, cu un total de 903 persoane.

Valuri de migranți

Ultimele 14 debarcări au avut loc într-un interval de trei ore, înainte de miezul nopții. După acea oră au mai sosit 50 de migranţi care au plecat din Sfax în Tunisia; 136 care s-au îmbarcat luni seara din Sabratha, în Libia; alți 61 care au plecat din Bangladesh (egipteni, pakistanezi și sirieni) și 52 de egipteni și sirieni care au părăsit Zuara.

După ultimele sosiri, hotspot-ul din Lampedusa găzduiește în prezent 1.430 de migranți, scrie rainews.it.

Operaţiunile de preidentificare sunt în curs de desfăşurare, iar agenţii de poliţie vor avea sarcina de a însoţi persoanele care vor trebui transferate.

La dispoziția Prefecturii Agrigento, în acord cu Ministerul de Interne, în timpul dimineţii, 230 de migranţi au părăsit insula cu feribotul fiind transferaţi la Porto Empedocle. (Rador)

Articolul precedentGermania ar putea interzice exporturile medicamentului pentru diabet Ozempic, din cauza deficitelor din Europa
Articolul următorSusținătorii teroriștilor palestinieni, violențe în Canada. Premierul a avut nevoie de escorta Poliției