Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat ieri că în acest an se vor construi între 40 și 100 de kilometri de autostradă.

„Dacă ne referim strict la componenta de infrastrastructură rutieră, să spun așa, (…) noi avem 857 de kilometri de autostradă, suntem la coada Europei, avem 134 de kilometri în lucru și sperăm că în acest an, dacă antreprenorii se țin de termenele asumate, dacă antreprenorii respectă ceea ce am stabilit cu ei în teren, nu la telefon sau prin documente, putem discuta de minim 40 de kilometri de autostradă până în maxim 100 de kilometri de autostradă. Singur că ne-am dori să depășim 100 de kilometri”, a declarat Lucian Bode, potrivit Mediafax.

Conform ministrului, va mai dura încă patru ani până când românii vor a avea o primă variantă de a traversa țara de la un cap la altul, pe ruta Constanța – Nădlac.

De asemenea, conform planului, în acest an în lunile Mai și Iulie ar trebui să fie dată în folosință autostrada A10, de la Sebeș la Turda, pe o lungime de peste 40 de kilometri.

Astfel, construcția de autostrăzi în țara noastră continuă să avanseze în pas de melc. Dacă în 2016 nu s-a dat în folosință niciun kilometru, în 2017 au intrat în uz 15 kilometri, în 2018 au fost 59, iar în 2019 au fost 43.

Se pare așadar că și noul guvern PNL, în ciuda criticilor aduse celui de dinaintea sa, se declară neputincios în fața antreprenorilor

Articolul precedentBrexit a micșorat Parlamentul European. Ce câștigă România?
Articolul următorPolonia este plătită pentru a se credita! Dar noi suntem cuminții Europei.