Am stat să analizez puțin noile restricții introduse de „autorități” în localitățile cu incidență de peste 6 infectați la 1000 de locuitori. Unele sunt aberante, altele chiar ciudate. Cele mai ciudate mi se par însă măsurile care NU s-au luat!

Nu vi se pare ciudat că restricțiile nu se aplică în cazul supermarketurilor? Sau pentru bănci! Adică nu mai poți merge la restaurant sau la teatru decât dacă ești vaccinat sau trecut prin boală, în schimb la supermaket poți merge fără nicio problemă și fără să îți ceară nimeni niciun certificat verde. Și la bancă te primesc fără niciun certificat când mergi să plătești rata lunară care te ține sclav pe 30 de ani.

O fi shopping-ul activitate esențială, însă oare la Lidl e zonă liberă de COVID-19? Acolo nu riscăm să ne infectăm sau să răspândim virusul? Doar la restaurant sau în baruri e aglomerație? La coadă la casele de marcat de la Kaufland nu e? Poți să mergi la mall să colinzi toate magazinele și să „lingi” toate vitrinele fără niciun certificat, dar dacă vrei să bei o cafea nu te poți așeza la o masă decât dacă prezinți dovada că ești vaccinat sau te-ai vindecat de boală. Acesta să fie noul #safeshopping?

Dacă tot ne luptăm cu coronavirusul, nu ar trebui să ne luptăm peste tot? Adică nu doar în restaurante și crâșme, dar și în magazine și mall-uri!

Eu aș propune „autorităților” ca ne-vaccinații să fie protejați chiar și în hiper și supermarketuri. Aceștia nu ar trebui să aibă voie „la interior” nici în magazine. Și nici la muncă să nu fie lăsați să meargă. Și nu numai în București și împrejurimi ci peste tot în țară. Lockdown total pentru nevaccinați! Să lucreze de acasă și să facă shopping online. Sunt cetățeni de categoria a doua, deci nu pot pretinde același tratament de la „autorități” precum oamenii normali, vaccinații. Cred că doar prin altfel de măsuri curajoase, „autoritățile” vor reuși să stârpească pandemia. Altfel, vine peste noi și valul 5.

Premierul demis Florin Vasile Cîțu a propus ca accesul în magazine, inclusiv supermarketuri, să se facă pe baza certificatului verde COVID-19. Măsura ar fi trebuit să înlocuiască instituirea carantinei în București și Ilfov unde rata de infectare a explodat. „Specialiștii” însă l-au contrazis și au zis că nu se poate. (printreranduri.net)

Articolul precedentFlorian Bodog: Au împărțit aiurea anticorpii monoclonali! Se putea să le iasă ceva bine?
Articolul următorCare sunt clauzele interzise într-un contract de împrumut. La ce trebuie să fii atent înainte de a semna documentul