Fostul ministru al Sănătății, senatorul bihorean Florian Bodog, atrage atenția asupra modului în care Ministerul Sănătății a împărțit unor spitale din țară cele 5.206 de fiole de anticorpi monoclonali primite ca donație din Italia.

Astfel, deși prospectul cere utilizarea a 4 fiole pe pacient, împărțeala făcută de MS nu pare să aibă nicio noimă, autoritățile pretinzând că fiolele ar ajunge pentru 2.603 pacienți când, în realitate, dacă se respectă schema de 4 fiole/pacient, acestea ar ajunge doar pentru 1.301,5 persoane!

Iată ce a scris azi Florian Bodog:

Ministerul Sănătății anunță că a finalizat repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 primite, ca donație, din Italia.

Astfel, un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge în 134 unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți.

Repartizarea, spune MS, s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare. 

Doar că, în realitatea, repartizarea s-a făcut după criterii aplicate absolut AIUREA!

Dat fiind că pentru un pacient COVID este nevoie de 4 fiole, ​Spitalul Municipal din Beiuș a primit cât să îi ajungă pentru UN PACIENT și un… rest de două fiole. Ce se va face cu ele, nimeni nu știe. La rândul său, Spitalul Județean din Oradea a primit 8 fiole, adică pentru doi pacienți… Nu e, cumva, monstruos?

La Spitalul Municipal din Dorohoi au ajuns 10 fiole. Un spital din București a primit 5 fiole… Spitalul Militar din Iași, 2 fiole, adică O JUMĂTATE de pacient! Spitalul Județean din Ploiești, 70 de fiole! 

Este, cum am tot spus, cu revoltă și cu teamă, HAOS! Oamenii ăștia fac totul parcă  fără să gândească și, cu siguranță, fără să le pese. E rău, oameni buni. Iar ei fac totul ca să fie și mai rău. (sursa)

Articolul precedentCum au ajuns Bucureşti şi Cluj să concureze la PIB cu oraşe importante din Vest. Explicaţiile unui expert al Băncii Mondiale
Articolul următorLupta cu pandemia s-a oprit la ușa hipermarketului