În ultima perioadă, scrie vicepreședintele PSD Bihor Florian Sîrca, am fost contactat de către orădenii care locuiesc sau au proprietăți pe strada Coriolan Hora din Oradea și care alături de cei din Episcopia și nu numai, îl așteaptă nerăbdători pe domnul primar Florin Birta să-i viziteze, pentru a dialoga și a găsi soluții de conviețuire în beneficiul lor.

𝗣𝗦𝗗 𝗕𝗶𝗵𝗼𝗿, mai scrie Florian Sîrca, 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮̆ 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗕𝗶𝗿𝘁𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗲𝘇𝗲 𝘂𝗻 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷 𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻 𝗽𝗶𝗲𝘁𝗼𝗻𝗮𝗹, pentru a reconecta locuitorii din Dosul Gării la oraș!

În lipsa pasajului, acești orădeni, unii dintre ei oameni în vârstă și cu probleme locomotorii sau elevi “cu cheia-n gât” sunt izolați de viața comercială și socială a orașului, pentru care plătesc taxe și impozite.

Domnule Primar si onorabilă Comisie pentru urbanism, scrie vicepreședintele PSD Bihor, la o simplă căutare pe Google pe acest subiect, veți descoperi o mulțime de propuneri arhitecturale pentru pasaj, inclusiv cu pistă de biciclete, lift ori scări rulante.

𝗗𝗲 𝗰𝗲 𝗮𝗿 𝗳𝗶 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿 𝗮𝗰𝘂𝗺, 𝗮𝗰𝗲𝗹 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷?

Pentru că așa cum am mai susținut, Oradea are nevoie de un plan de mobilitate ancorat în proiecțiile dezvoltatorilor imobiliari, pentru următorii 10 ani, iar în acea zonă se urbanizează 25 de hectare de teren intravilan (construire blocuri). Și, evident, pentru siguranța și confortul cetățenilor de acolo, pentru reducerea poluării si pentru încurajarea mersului pe jos, un deziderat al administrației liberale, cam de pe când au început să majoreze anual taxele și amenzile pentru parcare…

Danilo Čeh de la Centrul de Cercetare Științifică Bistra Ptuj, participant 𝗹𝗮 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗮 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗠𝗼𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗶𝗲𝘁𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗢𝗿𝗮𝗱𝗲𝗮 – 𝟮𝟬𝟭𝟵, a transmis un mesaj parafrazând cuvintele celebrei melodii de la Beatles:

“S-ar putea spune că sunt un visător / Dar nu sunt singurul / Voi avea speranță că vă veți alătura / Iar orașele vor fi mai 𝙖𝙘𝙘𝙚𝙨𝙞𝙗𝙞𝙡𝙚 𝙥𝙞𝙚𝙩𝙤𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧.”

Orădeanul începe să viseze la ziua în care va reprezenta ceva pentru performantă administrație liberală, livratoare de betoane, într-un oraș în care probabil Omul și nevoile sale nu au contat niciodată! – încheie Florian Sîrca. (sursa)

Articolul precedentDupă modelul ”drumului expres” din Oradea, care e de fapt o stradă, încep lucrările la ”centura Aleșd”, care e de fapt tot o stradă printre case!…
Articolul următorZeci de mii de dosare sunt încă în așteptare, de la începutul anului, pentru programul „Casa Verde”