Autoritățile au impus un nou set de restricții, care își propun stoparea pandemiei mult mai eficient decît vechile restricții ce s-au dovedit nu așa de eficiente, aproape deloc eficiente, complet ineficiente. Prin urmare, dacă localitatea în care locuiești are o rată de infectare de peste 7 la mie, iată ce trebuie să știi ca să nu primești amendă.

1) Populația e obligată să doarmă la prînz între orele 13 și 16 ca să-și întărească sistemul imunitar – Starea de somnic la prînz va fi verificată cu ajutorul polițiștilor și jandarmilor care vor efectua controale întîmplătoare și îi vor amenda pe cei prinși că nu trag la aghioase, indiferent de locul în care se află la momentul respectiv: acasă, pe excavator, pe trecerea de pietoni. La finalul fiecărei sesiuni de nani, cetățenii vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere în care povestesc ce au visat și se jură că în timpul visului nu au ieșit din casă noaptea, au purtat mască în locuri publice și nu au mers la pariuri.

2) Circulația populației pe stradă se face alternativ, respectînd următoarele indicații: lunea au voie pe stradă doar Vărsătorii, Taurii, oamenii cu o pisică bej, bucătarii, fanii Foo Fighters, femeile pe care le cheamă Elena. Marți au voi doar bărbații cu șapcă, oamenii care au vizitat Egiptul, filateliștii și oamenii care pun mazăre în salata boeuf. Miercuri are voie să circule doar un bărbat pe nume Tibi din Dragoslavele. Joi au voie să iasă gravidele, lăuzele, pompierii în termen, amatorii de bomboane „Bucuria“, oamenii care au văzut un șarpe în pădure și Alina din Vama Veche, știi tu cine ești. Vineri au voie să iasă oamenii care cred în Sfînta Vineri, middle management-ul de la restaurantele fast-food, fetele care și-au pus busuioc sub pernă, fanii cărților lui Marian Godină și donatorii de sînge care au drept culoare preferată culoarea portocaliu. Sîmbătă și duminică circulă alternativ persoanele născute în zile cu soț care nu au soț și persoanele fără soț născute în zile pare.

3) Oamenii nu mai au voie să folosească cuvintele virus, COVID-19, pandemie sau epidemie – Acestea sînt cuvinte pesimiste care îndeamnă la nerespectarea regulilor. În schimb, toți termenii referitori la pandemie vor fi înlocuiți cu expresia „prietenul meu special“. „Pune-ți masca, să nu-l aduci în casă pe prietenul tău special!“, „Nu pot să respir, prietenul meu special mă sufocă“, „Nu există prietenul meu special, am auzit la Dan Bittman“, „Prietenul meu special e în mine chiar acum și din cauza asta nu am gust și miros“. Cu timpul, oamenii vor elimina pandemia cu totul și toată lumea își va aduce aminte de această perioadă numind-o „Vremea prietenului special“. (catavencii.ro)

Articolul precedentCîmpeanu: În 8 săptămâni de cursuri au fost folosite sub 2% din testele antigen rapide la dispoziţie în şcoli. Un insucces major
Articolul următorCe a spus, de fapt Cîțu? De la 1 iunie se pregătește pregătirea