Subliniez că vaccinarea este singura șansă pentru a depăși pandemia. Vestul Europei, avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una singură: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, se numește vaccinare”, a declarat recent Klaus Werner Johannis, conform printreranduri.net.

În mod evident, logica prezidențială este în mare suferință. În aceeași frază, Johannis ne spune că vaccinarea este singura noastră șansă și că în statele din Vest, în ciuda unor rate de vaccinare net superioare celor din România, tocmai izbucnește un nou val al pandemiei. Ne zice că soluția este vaccinarea ca în Vest și pe urmă tot el ne dă exemplul Vestului, unde treaba începe să fie nasoală și „pandemia crește”! Se contrazice singur și nici nu-i pasă!

Dacă vaccinarea este cea mai bună metodă, cum se face că acolo unde s-au vaccinat foarte mulți (în orice caz mult mai mulți decât în România), pandemia COVID-19 nu numai că persistă, dar e și pe trend crescător? Dacă vaccinurile sunt atât de bune, cum se face că e nevoie de doza a III-a, a IV-a, a V-a, s.a.m.d.

În Marea Britanie, infectările au ajuns la 40 de mii pe zi, în Germania, la 30 de mii pe zi, iar în Franța la “doar” 15 mii de infectări pe zi. E drept, există mai puţini pacienţi pe secţiile de terapie intensivă şi mai puţine persoane spitalizate, în general, ca în România. Dar asta și pentru că sistemele lor sanitare, spre deosebire de cel românesc, au fost pregătite cum trebuie. Și cu paturi, și cu medici, chiar și cu medicamente în spitale și farmacii. Nu doar vaccinuri.

În mod evident, certificatul verde european nu a reușit să stavilească pandemia! Cu toate acestea, Johannis insistă cu „singura șansă”. Oare chiar nu mai există nicio altă soluție? Oare toată știința de pe lumea asta s-a oprit la vaccinuri? Nu mai există nicio altă soluție de a opri pandemia decât vaccinurile și restricțiile?

Un fost ministru al sănătății din România spunea că valul 4 este al ne-vaccinaților. Dacă e așa, atunci valul 5, într-o Europă super-vaccinată, oare al cui o fi?

Nu sunt nici pro-vacvinist și nici contra, însă e limpede că avem o mare problemă nu doar cu logica fracturată a președintelui, dar și cu narativul vaccinist. În toată povestea asta cu pandemia, lucrurile nu se leagă nici logic și nici științific. Și atunci, oamenii încep să aibă îndoieli și să nu mai asculte îndemnurile oficiale.

Știința în zilele noastre a dobândit statutul unei adevărate religii medievale. Noua credință nu lasă loc dubiilor carteziene. Când Johannis ne spune că vaccinul este „singura șansă”, de fapt el ne ne spune și altceva: crede ce spun „autoritățile” că zice Știința și nu mai cerceta!

Vaccinul este ”singura șansă” pentru că altă soluție nu este în România. E ”singura șansă” doar pentru a ascunde incapacitatea „autorităților” de a pregăti și de a dezvolta sistemul sanitar, astfel încât acesta să poată face față situațiilor de criză. Vaccinul este ”singura șansă ”în România, pentru că ”autoritățile” române au pe stoc doar vaccinuri și nu au medicamente. Vaccinul e ”singura șansă” pentru că te împiedică să ajungi pe un pat inexistent de spital. Sau, cum argumentează Arafat, te scapă să iei niște medicamente ”mai toxice” pe care oricum nu ai de unde să le procuri.

sursa – printreranduri.net

Articolul precedentSe poate repeta pana de curent care a afectat judeţele din nord-vestul ţării la începutul anului?
Articolul următorFost ministru al Sănătății, despre o alianță PSD-PNL: ‘Cred că nu prea avem de ales, având în vedere pandemia și situația economică’