Aproape 2400 de instalații de distribuție de gaze petroliere lichefiate (GPL) funcționează în toată țara și există o inflație de stații în sud: Oltenia are 20% din benzinării, iar în București-Ilfov sunt 225 de stații (9,5%), arată o analiză G4Media și Info Sud-Est documentată în baza informațiilor obținute de la Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR). Urmăriți mai jos harta stațiilor GPL din România, realizată în contextul tragediei de la Crevedia. Joi, Tribunalul Bucureşti a decis ca patronii staţiei GPL unde a avut loc explozia de la sfârșitul lunii august să rămână în arest preventiv. 

Documentul pus la dispoziție de ISCIR este furnizat de Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR), conform răspunsului primit de G4Media, și cuprinde 2375 de stații de distribuție GPL care sunt în funcțiune și figurează cu autorizație de funcționare.

  • Reamintim că stația GPL de la Crevedia, unde a avut loc tragedia din 27 august, în care 6 oameni și-au pierdut viața în urma unei explozii și alți zeci au fost răniți, nu figura cu autorizație de funcționare.

Datele ISCIR/CNCIR arată că există o inflație de benzinării GPL în sudul țării și aproape 20% din stații sunt concentrate doar în regiunea Olteniei: Dolj (172), Olt (132), Gorj (59), Vâlcea (56), Mehedinți (34).

În Capitală sunt 123 de stații GPL, iar în județul Ilfov 102 stații. Cele mai puține stații GPL, sub 20 pe județ, sunt în nord-vestul țării: Bistrița-Năsăud (7), Satu Mare (11), Covasna (10), Sălaj (17) și Mureș (16). (sursa)

Hartă realizată de Delia Dascălu, Gabriel Mateescu 

Articolul precedentPentru marii iubitori de PILON DOI! Într-o țară UE, milioane de oameni riscă să rămână fără bani la bătrâneţe. Cel mai mare fond de pensii a pierdut deja câteva miliarde de dolari într-o serie de PARIURI eşuate
Articolul următorDeclaraţia finală a summitului UE nu include migraţia, în urma opoziţiei Poloniei şi Ungariei / Orban: „Dacă eşti violat legal, forţat să accepţi ceva ce nu vrei, cum să fie posibil un compromis? Este imposibil”